ОСТАННІ НОВИНИ

У Сокалі пройде смолоскипна хода із присягою вояка УПА

|

13 жовтня  з нагоди 71-ої річниці від заснування Української Повстанської Армії у місті Сокаль, що на Львівщині, пройде Смолоскипна хода. Націоналістична молодь містечка з ініціативи ЛОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» (МНК), збереться для вшанування цієї дати о 18:30 год біля пам’ятника Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Мета цієї акції – вшанування Української Повстанської Армії. Особливістю цьогорічної смолоскипної ходи буде долученість до всеукраїнської кампанії «Присяга воїна УПА». На кінцевій точці походу всі її учасники урочисто зачитають присягу вояка УПА.

«Нам важливо розказати молоді про всю важливість Української Повстанської Армії. Цією акцією ми хочемо привернути увагу людей до подвигів відважних героїв УПА, серед яких були і наші дідусі», – розповіла Ірина Михайлова, голова осередку МНК в місті Сокаль.

Від пам’ятника Тараса Шевченка колона йтиме маршрутом який буде пролягати через найвизначніші Сокальські місця. Серед них будуть: пам’ятник Є.Петрушевичу, барельєфи С.Бандери і В.Чорновола та колишня тюрма НКВС. До ходи планують долучитися і  ветерани УПА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *