ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат вказує на винних за те, що дитина впала в каналізацію

|

Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Тарас Гупало вважає винними у тому, що в каналізацію впав 2-літній хлопчик, працівників «Львівводоканалу» та МВС.

Про це він сказав у коментарі Вголосу.

«Це сталося біля 11:20. Я був там через 5 хв, бо проходив поруч. Дивує ситуація, коли почали дзвонити в МНС та інші служби, а там довго розпитували прізвище, хто впав, куди впав і решта… Тобто швидкої реакції не було. Приїхали представники Водоканалу без схем, без нічого. Ніхто нічого не знає, куди який колектор має проходити. А це є не просто колектор, а це є фекальний колектор, 5-10 хв там людина без спецзасобів не витримує», – розповів депутат.

«Я не фахівець, але, на мою думку, треба було зразу перехоплювати уже, як мінімум, на Рясне, бо течія була дуже велика. А вони почали з першого колодязя. На мою думку, це дуже велика помилка. А пройшло вже 5 годин і досі дитинку не знайшли», – наголосив він.

Тарас Гупало каже, що як депутат Львівської міськради по цьому виборчому округу, а саме по мікрорайону Левандівка, звертався неодноразово до «Львівводоканалу» з приводу неналежного закриття і стану утримання каналізаційних люків, колекторів. Також про це зверталося до ЛКП «Левандівка», яке робило постійне обстеження.

«Надходили відповіді, що усе гаразд, усе закрито. Але насправді лише сьогодні закрили ще кілька люків. З 80, які є у мікрорайоні, 15 неналежно закриті. З них 5-6 повністю відкриті. Біда, яка сьогодні сталася, це не тільки вина Водоканалу, це також проблема міліції, тому що є люк, а є його металева основа. Неодноразово люки крали. Мої звернення до дільничних, керівництва Залізничного райвідділу міліції не давали ніяких результатів», – зазначив депутат.

«Те, що сталося сьогодні, це халатність і безвідповідальність не тільки Водоканалу, а й міліції. Тому що пункти, які є з прийому металобрухту, знаходяться тут же в районі, ніхто з Левандівки ті речі не везе», – наголосив Тарас Гупало.За словами депутата, сталася біда, яка була очікувана, і він про це попереджав. «Своїми силами, де ми могли, біля майданчиків, біля ЛКП, де найбільше ходить дітей, ми закривали бетонними плитами.  Також ми заварювали так звані ліньовки, які також крадуть, туди так само може впасти дитина», – зазначив він.

«Водоканал робив зауваження, що такого робити не можна, бо там потрібно чистити. Я кажу – так як ви чистите… ми їх будемо заварювати, а коли треба, раз на 3 роки, ви його собі розварите», – додав депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *