ОСТАННІ НОВИНИ

Свободівці на футбол у Харкові прийдуть у червоно-чорних шаликах

|

Попри нещодавні події навколо використання фанами під час футбольного матчу у Львові забороненої символіки, прихильники ВО “Свобода” прийдуть на футбольний матч між збірними України та Польщі у Харкові у червоно-чорних шаликах, пише ukrinform.

Про це представник “Свободи” Ігор Швайко заявив сьогодні на брифінгу у ВР.

“Фанати зі Львова, Києва, Дніпропетровська, Харкова та Одеси повідомили про те, що на стадіоні рівномірно будуть використовуватись під час матчу синьо-жовті і чорно-червоні прапори та шалики”, – сказав він.

За його словами, наступ на червоно-чорні символи національно-визвольної боротьби є неправомірним. “Заборона входу на стадіон у чорно-червоних шаликах є абсурдною і вона викликає лише закупку нової партії”, – заявив він.

У свою чергу інший представник “Свободи” Ігор Мірошниченко зауважив, що червоно-чорна символіка немає ніякого відношення до провокації, яка була на львівському стадіоні.

Нагадаємо, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України за використання українськими вболівальниками начебто нацистської символіки під час матчу Україна – Сан-Марино на “Арені Львів” 6 вересня. Було вирішено, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі пройде без глядачів. Продаж квитків було призупинено. Однак після отримання апеляції Федерації футболу України на рішенння Дисциплінарного комітету ФІФА призупинила санкції щодо України.

Остаточна ухвала у справі про покарання збірної України буде винесена 10 листопада на засіданні Дисциплінарного комітету ФІФА.

Матч Україна-Польща відбудеться в Харкові на стадіоні “Металіст” 11 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *