ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині цьогоріч Антимонопольний наштрафував на 2 млн грн.

|

З початку цього року Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України припинило 245 порушень законодавства про захист економічної конкуренції (торік лише 87 порушень). Про це сьогодні розповів голова львівського відділення Андрій Басараба під час Дня відкритих дверей з питань захисту конкуренції у Львівській області, що відбувається у Львівській політехніці.

Зокрема, за його словами, припинено 72 зловживання у монопольному становищі, 37 – антиконкурентних узгоджених дій під час проведення торгів, 55 – антиконкурентних дій органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративного-господарського управління та контролю, 51 – недобросовісну конкуренцію, 30 – неподання інформації на вимогу голови відділення.

Як зазначив А.Басараба, за результатами розгляду справ на порушників накладено штрафів на загальну суму 1 млн 864 тис грн.. Економічний ефект припинення порушень склав понад 327 млн грн. (торік ця сума становила всього 22 млн грн).

Відповідно до державного бюджету сплачено штрафів на суму понад 664 тис грн..

 Окрім того, за словами голови львівського відділення, за результатами наданих рекомендацій припинено 147 дій, які містили ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції, тоді як минулого року їх було 19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *