ОСТАННІ НОВИНИ

Росіянин намагався вивезти з України валюти на 46 млн грн

|

Велику кількість валюти виявили вчора на Харківщині співробітники Держприкордонслужби спільно з працівниками митниці у громадянина Росії. Загалом з його автомобіля витягли долари США, євро та російські рублі майже на 45,7 мільйонів гривень.

Чоловік виїжджав з України через пункт пропуску «Гоптівка» автомобілем «Toyota Land Cruiser Prado». Проте прикордонники звернули увагу, що 32-річний росіянин не чітко відповідає на запитання та виглядав стурбованим. Охоронці кордону також врахували, що специфіка будови його транспортного засобу передбачає наявність додаткового паливного баку, в якому можуть перевозитися заборонені товари. Саме тому прикордонники ініціювали провести поглиблений огляд автівки та направили її на смугу руху «червоний коридор», у відповідності до технології прикордонного контролю.

Невдовзі з’ясувалося чому водій так нервував. Спільна оглядова група в додатковому паливному баку знайшла іноземну валюту. Всього чоловік «заправив» автомобіль 2,7 мільйонами доларів США, майже 1,08 мільйоном євро та 50 мільйонами російських рублів. Крім того за приховування валюти в нього вилучили й транспортний засіб вартістю 270 тисяч гривень.

Тепер громадянину Росії, жителю Білгородської області, доведеться давати пояснення про перевезення через кордон валютних цінностей, інформує прес-служба Держприкордонслужби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *