ОСТАННІ НОВИНИ

Ініціативу на ринку праці перехоплюють виробництво та будівництво

|

Вересень для українського ринку праці не став часом активного зростання, так як традиційного літнього спаду в цьому році не спостерігалося. Однак список професійних сфер, які традиційно були лідерами за кількістю вакансій, поповнився таким напрямками, як «Виробництво», «Будівництво» і «Робочі спеціальності». З боку шукачів також спостерігаються невеликі зміни: кількість резюме на сайті збільшилося на 10-15%, а рівень конкуренції на ринку дещо знизився (на одну вакансію претендує в середньому 2-3 кандидата).

Початок осені, як правило, асоціюється з новим бізнес-сезоном. Однак в 2013 році традиційного літнього спаду не спостерігалося, тому у вересні зростання на ринку праці було практично непомітним. За підсумками попередніх досліджень Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, кількість вакансій активно збільшувалася і в липні, і в серпні. Таким чином, до кінця вересня динаміка приросту кількості пропозицій роботи залишалася на середньому рівні – 15-20 % порівняно з попереднім місяцем.

П`ятірка ключових гравців на ринку праці залишилася незмінною: лідерство як і раніше утримують Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Харків та Одеса. ТОП-10 міст, що практично повністю складається зі східних та південних обласних центрів, розбавляє столиця (більше половини вакансії відкрито саме там) , Львів (7-е місце) і Полтава (10-е місце).

Рейтинг професійних сфер за кількістю вакансій зазнав невеликих змін. Список постійних лідерів, який очолювали « Продажі» та «Інформаційні технології», поповнився такими напрямками, як «Виробництво» , «Робочі спеціальності» та «Будівництво» . На початку осені не в пошані виявився ТОП-менеджмент (12-е місце). Також дещо зменшилася кількість пропозицій для молодих фахівців: у вересні цей напрямок опустився з 5-го місця на 7-е.

ТОП-10 та ТОП-100 найбільш високих українських зарплат у вересні в основному складаються з вакансій для програмістів та керівників у сфері продажів або розвитку бізнесу, рідше пропонують високі зарплати іншим топ-менеджерам. Традиційними для ТОП-100 стали також вакансії для кваліфікованих виробничих фахівців .

 

 

 

Професія

Зарплата

1

Senior Python Developer (Team Lead / Architect )

До 36 тис. грн.

2

Технічний директор (IT-компанія)

32 тис. грн.

3

Керівник відділу маркетингу

До 32 тис. грн.

4

Senior JavaScript (Jscript) Developer

До 32 тис. грн.

5

ASP.NET Developer

30 тис. грн.

6

Sales / New business Director

30 тис. грн.

7

Senior/Middle PHP Developer

30 тис. грн.

8

JavaScript Developer

28 тис. грн.

9

Провідний розробник С++

28 тис. грн.

10

PHP програміст/Team Lead

24 тис. грн.

 

Активність шукачів у вересні також залишилася практично незмінною. Кількість резюме на сайті збільшилося на 10-15 %, а рівень конкуренції на ринку дещо знизився – на одну вакансію претендує в середньому 2-3 кандидата. Найвища конкуренція традиційно спостерігається серед топ-менеджерів, молодих фахівців, маркетологів, адміністративних фахівців, юристів, фахівців з управління персоналом.

Найбільш потрібними на ринку залишилися програмісти та ті, хто вміє продавати нерухомість, послуги, рекламу, страхові продукти і медичні препарати. Також потрібні роботодавцям спеціалісти, які вміють керувати та організовувати виробничий процес.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні 2013 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *