ОСТАННІ НОВИНИ

У діях чиновників казначейства "Молодь за розвиток Львівщини" вбачає ознаки злочину

|

МГО “Молодь за розвиток Львівщини” в особі її керівника Богдана Хруставчука звернулася до Львівського міського управління міліції та Служби безпеки України у Львівській області з вимогою дослідити законність невиконання територіальними органами Державної казначейської служби України платіжних доручень Львівської міської ради, що спричинює затягування ремонту доріг у Львові та створює незручності для мешканців міста. Про це повідомляє прес-служба громадської організації.

У діях чиновників казначейства МГО “Молодь за розвиток Львівщини” вбачає ознаки складу злочину, пов’язаного з халатністю, злочинною бездіяльністю, та зловживанням службовим становищем, адже фактичні розрахунки між замовником і підрядником по ремонту доріг зобов`язаний виконувати саме орган казначейства.

За словами Богдана Хруставчука, громадська організація розуміє всю складність ситуації та важливість того об’єму роботи, який вже виконаний місцевою владою та підрядниками у  питанні ремонту доріг. Тому як ініціатор руху «За якісні дороги» вважає своїм обов’язком  долучитися до вирішення цієї проблеми: «Дослідивши дане питання, ми погоджуємося з позицією мера, який сказав, що цьогорічна ситуація з казначейством – це форс-мажор, якого ще не було. Ми також усвідомлюємо, що транспортний колапс у місті утворився з причини блокування коштів на ремонт доріг».

Також Богдан Хруставчук зазначив, що громада не повинна стояти осторонь при вирішенні життєво важливих питань, пов`язаних з дорожньо-транспортною інфраструктурою. Саме тому, щоб встановити істинні причини саботажу чиновників Державної казначейської служби, МГО звернулася за допомогою до  правоохоронних органів.

«Мер Львова Андрій Садовий стверджує, що казначейство блокує кошти на ремонт доріг. Натомість Казначейство України на офіційному сайті оприлюднило інформацію, що вважає заяву міського голови Львова безпідставною та такою, що не відповідає дійсності. Така невизначеність ситуації турбує львів’ян. Нашою метою є реальне сприяння у вирішенні  даної проблеми», – наголосив Хруставчук.

Він висловив сумніви, що підрядники встигнуть завершити роботи до зимового періоду: «Необхідно, щоб не лише мер і громадськість, але й депутати також, незалежно від політичної приналежності, негайно долучились і допомогли вирішити це питання».

Ремонт доріг у Львові розпочався ще влітку. Досі тривають роботи на ділянках по вулицях: Городоцька, С.Бандери, Коперника, Б. Хмельницького, Замарстинівська, Пекарська. Затяжний ремонт призвів до того, що з червня місяця було змінено рух більше 17 автобусних маршрутів. Дороги та перехрестя вулиць вже довгий час заблоковані для вільного проїзду. І це при тому, що влітку деякі ділянки доріг простоювали розритими і на них не виконувалися жодні роботи.

З закінченням періоду відпусток та початком навчального року ситуація з ремонтом доріг у  Львові ускладнилася. Львів`яни не можуть без перешкод дістатися домівок, бо щодня стоять у корках, а розриту дорогу розмиває дощем. У результаті, вулицями небезпечно ходити, особливо людям похилого віку та дітям. 

Нагадаємо, в межах руху «За якісні дороги» МГО «Молодь за розвиток Львівщини» подала позов  у Львівський окружний адміністративний суд з проханням визнати бездіяльність  Львівської облдержадміністрації та голови Львівської ОДА В. Шемчука у питанні ремонту доріг. Перше судове засідання супроводжувалося пікетом активістів Руху.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *