ОСТАННІ НОВИНИ

В області діє 9 природоохоронних програм

|

Економічний механізм природоохоронної діяльності департаменту екології та природних ресурсів ОДА здійснюється через реалізацію природоохоронних програм, використанням екологічних коштів на природоохоронні заходи обласного та державного рівня. Так, в області виконується 9 природоохоронних програм, рівень фінансування яких на сьогодні складає 58%. Про це сьогодні під час апаратної наради у ЛОДА розповів директор департаменту Мирослав Хом’як.

За словами М. Хом’яка, в області є ряд екологічних проблем, які необхідно негайно  вирішувати та вживати всіх необхідних заходів, щоб мінімізувати негативні впливи підприємств-забруднювачі на екологію області.

Також він повідомив, що одним з небезпечних відходів є відпрацьовані джерела енергії: батарейки, акумулятори від телефонів, інших електронних побутових засобів.

Варто зазначити, що одна пальчикова батарейка може забруднити 400 л води, а з  урахуванням того, що сміття ще й подекуди спалюють, то усі токсичні відходи потрапляють в атмосферу. Ці фактори пояснюють накопичення хімічних елементів в організмах людини, що призводять до розвитку різних складних захворювань.

Департаментом спільно з Мінприроди України проведено зустріч із представниками мобільного оператором «МТС Україна» та домовлено про реалізацію та впровадження на території Львівської області пілотного проекту щодо збору від громадян та юридичних осіб відпрацьованих джерел струму.

«Такі відходи будуть збиратися в спеціальні бокси, та транспортуватимуться на подальшу утилізацію чи переробку. Цей проект започатковується в Львівській області, потім його реалізовуватимуть на Західній Україні, згодом й  в Україні загалом», – підсумував М. Хом’як.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *