ОСТАННІ НОВИНИ

Лише оновлена агропромислова галузь дасть Україні зниження ціни та експорт – Олег Баран

|

На сьогодні Україна входить до переліку лідерів за експортом зерна. Однак перспективи нашої країни – значно більші. На черзі – загальне збільшення виробництва сільськогосподарської продукції. Про це заявив депутат Львівської обласної ради, член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК, засновник ТзОВ «Барком» (ТМ «Родинна ковбаска») Олег Баран. Інформує прес-служба О.Барана.

«Цьогорічний експорт зернових в Україні може сягнути 29 мільйонів тонн зерна. Тобто, за цим показником ми впевнено займемо друге місце в світі», – каже Олег Баран. І додає,  прогнози щодо розвитку агропромислової галузі в Україні свідчать про позитивні тенденції у збільшенні експорту сільгосппродукції.

«Експорт АПК продукції має всі шанси зрости у кілька разів. Але це можливе лише за однієї умови: при потужних інвестиціях у сільськогосподарську галузь. Зокрема, мова йде про технічну базу. Адже, як неодноразово говорилося, через застарілі  машини, щороку вітчизняний агропромисловий комплекс втрачає майже чверть продукції. У такій ситуації говорити про повноцінний експорт товарів власного виробництва –  складно», – підкреслив Олег Баран.

Крім того, наголошує експерт, належного фінансування потребують державні сільськогосподарські програми.

«У перспективі, ми можемо експортувати не лише зерно, а й іншу продукцію агропромислового сектору. У нас непогані показники по вирощуванню овочів, фруктів, виробництву готових агропромислових продуктів. Ми маємо дійти до розуміння того, що не гоже  на своїх ринках продавати взимку  єгипетську картоплю, бо не маємо де зберігати власну», – наголосив експерт. 

За словами аграрія, сучасна техніка – автоматично вплине і на цінову політику  у галузі сільськогосподарського виробництва у частинні здешевлення. «Сучасне обладнання – це більша результативність роботи, вищі врожаї та зменшення залежності від додаткових факторів», – підкреслив Олег Баран.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *