ОСТАННІ НОВИНИ

Працівників кредитної спілки «Надія» засуджено від 3 до 7 років позбавлення волі

|

Прокуратурою Львівської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі, порушеній за ознаками злочинів, передбачених за ст.191 ч.5; ст.191 ч.3; ст.28 ч.3, 366 ч.2; 358 ч.1; 358 ч.3 КК України, відносно 5 працівників кредитної спілки «Надія». Вказана організована група з 2002 року по 2008 рік, розікрала та привласнила близько 1 млн. 643 тис.грн. коштів кредитної спілки. Прес-служба прокуратури Львівської області.

Злочини вчиняли шляхом незаконного оформлення, підробки, видаткових касових ордерів; фіктивної видачі грошових позик особам, які згідно даних Адресного бюро УГІРФО ГУ МВС України у Львівській області не значаться. Крім того, останні не оприбутковували грошові кошти членів кредитної спілки, які вносили на депозитні вклади та для погашення кредитних позик; незаконно знімали кошти з поточного рахунку кредитної спілки та підробляли первинні бухгалтерські документи.

Відтак, за результатами судового розгляду 5 членів організованої групи визнано винними та засуджено до реального позбавлення волі на строки від 3 до 7 років, а також задоволено цивільний позов потерпілих на суму понад 1 млн. 642 тис.грн.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *