ОСТАННІ НОВИНИ

Найкращі вакансії до Дня вчителя

|

День працівників освіти традиційно відзначається українцями в першу  неділю жовтня. В Україні нараховується  близько 860 тисяч викладачів ВНЗ, учителів, вихователів, а також викладачів у сфері виробничої освіти й науково-педагогічних працівників — і всі вони час від часу шукають роботу.

Робота в  сфері освіти — заняття далеко не з легких: без працьовитості, високої працездатності й відповідальності там нема чого робити. Звісно, не можна забувати і про покликання бути педагогом, Учителем із великої літери, адже талант закладати нові знання, як і вміння зацікавити, є далеко не в кожного. На жаль, зарплати в цьому секторі — далеко не такі високі, як нам би хотілось, а престиж цієї професії, згідно з результатами недавнього опитування hh.ua, залишає бажати кращого.

Дослідницький центр порталу HeadHunter Україна підготував добірку найцікавіших вакансій для працівників освітньої сфери.

Центри із розвитку дитини усе частіше ставлять однією з головних вимог до пошукача знання системи Монтессорі, яка передбачає індивідуальний підхід педагога до кожної дитини.

Наприклад, Монтессорі-педагог/учитель потрібен київському центру для дітей на зарплату від 2 500 до 5 000 грн. До обов’язків майбутнього викладача буде входити не тільки робота з дітьми в класі й аналіз розвитку кожної дитини, але й розробка методичного матеріалу й плану занять.

Центр раннього розвитку дитини, який практикує навчання малюків і їхніх мам іноземним мовам, підшукує педагога в групу «Мама і дитина» (1-2 роки) і вихователя в групу (діти 2-3 роки) на зарплату від 4 000 до 6 000 грн. Обов’язковими вимогами до кандидатів з вищою педагогічною освітою є знання методики М. Монтессорі й досвід роботи в приватному дитячому закладі не менше 2 років. Роботодавець обіцяє майбутнім співробітникам не тільки безкоштовне навчання англійській мові, але й підвищення кваліфікації за рахунок компанії.

А ось у  столичному дитячому садочку «Європейська освіта» на Оболоні відкрито відразу  кілька вакансій для бажаючих працювати  з маленькими дітьми. Це робота вихователя, няні, а також учителів математики, природознавства, творчості та української мови та літератури. Кандидат з мінімальним досвідом роботи може розраховувати на роботу зі ставкою від 1 000 до 2 500 грн. залежно від посади.

У компанію, яка надає дітям і дорослим послуги з репетиторських занять із усіх загальноосвітніх предметів, потрібен викладач дошкільної підготовки й української мови. Пропонована зарплата — від 2 500 грн., залежно від кількості проведених уроків. Це може зацікавити тих, хто не має досвіду роботи, але натомість є бажання працювати з дітьми.

«Школа-парк відкритих проектів» шукає талановитого вчителя молодших класів, який буде працювати над створенням розвиваючої атмосфери для молодших школярів і займатись загальноосвітньою програмою. Майбутньому співробітнику з хорошою витривалістю й психологічною стійкістю роботодавець обіцяє заробітну платню від 3 000 до 5 000 грн.

Любителів музики з профільною освітою може зацікавити вакансія викладача класичної гітари із зарплатою від 2 500 грн. Заохочується також знання і володіння електрогітарою. Роботодавець, у свою чергу, пропонує гнучкий графік роботи.

Є цікаві пропозиції також для любителів тварин. Наприклад, спеціаліст по роботі зі школярами потрібен українському благочинному фонду, який займається проблемою травин без догляду. Робота майбутнього співробітника буде полягати в підготовці й проведенні освітніх лекцій серед школярів міста Києва. Платити обіцяють від 2 000 до 4 000 грн.

77% вакансій, опублікованих у сфері  науки й освіти, так чи інакше, пов’язані з іноземними мовами.

Викладачі іноземних мов популярні  серед роботодавців. І все частіше  займатись викладацькою роботою  можна в онлайн-режимі, не витрачаючи часу на дорогу до офісу.

Наприклад, викладачі англійської мови потрібні для онлайн-школи із сучасною платформою для проведення уроків у 5 містах України (Запоріжжя, Одеса, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ). Пропонована зарплата складає від 3 500 до 4 125 грн., при цьому оплата почасова, а ще є система бонусів. Довго готуватись до уроків не доведеться, адже всі необхідні матеріали вже є. Кандидати повинні володіти актуальним педагогічним досвідом, про який, крім диплома про вищу педагогічну освіту, може розповісти сертифікат CELTA або відгуки учнів.

Пошукачів, які вже мають свої методологічні напрацювання в сфері онлайн-викладання, може зацікавити вакансія вчителя англійської мови по Скайпу із зарплатою до 12 500 грн. Для цього знадобиться знання англійської мови на рівні не нижчому Proficiency та наявність американської або британської вимови. Крім цього, обов’язковою умовою є Інтернет-з’єднання із хорошою швидкістю.

Але користується попитом не тільки знання англійської  мови. Освітній центр інтенсивного вивчення іноземних мов шукає  викладачів іспанської, італійської, казахської, китайської, німецької, фінської, французької та японської мов на зарплату від 4 000 грн. Кандидатам із педагогічною і лінгвістичною освітою необхідно вміти користуватись офісними програмами, а також знати бажаючих вивчати мови. Роботодавець обіцяє роботу в комфортних аудиторіях і спілкування з дружнім колективом колег.

Викладацька діяльність у сфері  підвищення кваліфікації передбачає не тільки наявність глибинного знання предмета, але й уміння працювати  з великою аудиторією за умов, коли більшість слухачів — також професіонали.

Навчальний  бізнес-центр запрошує викладача 1:С бухгалтерії для проведення лекційних занять у групах та індивідуально на зарплату від 2 000 до 4 500 грн. Кандидат із вищою освітою повинен володіти досвідом роботи не менше 5-ти років та вміти системно викладати матеріал. До обов’язків майбутнього співробітника буде входити складання методичного матеріалу й практичних завдань згідно з програмою. Крім цього, потрібен і викладач бухгалтерського, податкового обліку, аудиту.

На посаду викладача web-дизайну й web-програмування запрошується спеціаліст із досвідом практичної роботи в сфері веб-дизайну и веб-програмування. Кандидат повинен не лише мати добре поставлений голос і грамотне мовлення, але також володіти Adobe Photoshop, HTML і CSS, а ще розуміти, що таке Кроссбраузерна верстка, JavaScript, Юзабіліті сайтів, Flash, PHP, MySQL 5, SEO і знати, як усім цим правильно користуватись.

На ринку  необхідні також викладачі масажу. Пропонована зарплата для кандидата з вищою освітою і досвідом роботи від 5-ти років складає до 4 000 грн. Робота передбачає проведення лекційних і практичних занять згідно із затвердженими програмами на такі теми, як лікувально-оздоровчий масаж, таласотерапія, стоун-терапія, ароматерапія, фітотерапія тощо.

Для тих, хто бачить себе одночасно і в освітній сфері, і в сфері менеджменту, є вакансії регіонального представника в Києві, Донецьку і Дніпропетровську від центру, який спеціалізується на освіті в Чеській республіці. А в онлайн-школу вивчення англійської мови потрібен директор з маркетингу і реклами в 7-ми містах України (Київ, Харків, Сімферополь, Дніпропетровськ, Маріуполь, Одеса, Кривий Ріг).

Інформація  отримана з бази даних вакансій Міжнародного кадрового порталу hh.ua в Україні у вересні 2013 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *