ОСТАННІ НОВИНИ

За будівництвом спорткомплексу до Євробаскету можна спостерігати он-лайн

|

Інвестор будівництва мультифункціональної арени у Львові компанія United Basketball Investments (UBI) запустила корпоративний сайт, на якому можна спостерігати за процесом будівництва майбутньої арени до Євробаскет-2015 он-лайн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На початок жовтня укладено інвестиційний договір про користування земельною ділянкою з комунальним підприємством, договір затверджений сесією місцевої ради. Проект знаходиться на фінальній стадії проектування (стадія “П”); проводяться роботи з підготовки ділянки до реалізації будівельного проекту; завершується розробка планування території; виконано програму випробування паль. У жовтні – листопаді 2013 планується розгорнути повномасштабні будівельні роботи.

Наразі фактичні інвестиції в проект Львівської мультифункціональної арени склали 6,5 млн. грн. (інвестиції включають витрати компанії на отримання вихідних даних для проектування, виконання проектних робіт, а також підготовчі роботи будівництва), загальна вартість проекту – близько 35 млн. доларів. На сьогоднішній день фінансування будівництва відбувається за рахунок власних коштів компанії.

Нагадаємо, що мультифункціональна спортивно-розважальна арена у Львові зможе прийняти понад 100 видів спорту, при цьому за ніч трансформується зі спортивної арени на концертний або виставковий майданчик. Об`єкт реалізовується відповідно до вимог європейської асоціації баскетболу FIBA. Технічна оснащеність об`єкту дозволить приймати не тільки спортивні чемпіонати європейського рівня, а й розважальні шоу зірок світового масштабу, а також різноманітні ділові заходи (виставки, конгреси тощо).

Нагадаємо, арена знаходитиметься на вул. Кульпарківська , 226г. Загальна площа її становить24 489 м. кв. Місткість: 6 000 місць (для баскетболу ), 6 600 – для концертів (4700 – місць для сидіння + 1900 місць у фан-зоні). Поверховість арени складатиметься з п’яти рівнів. Паркінг розрахований на 600 і більше автівок. Планується введення проекту в експлуатацію у II кварталі 2015 року.

Фото: прес-служба Львівської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *