ОСТАННІ НОВИНИ

Футбольний скандал роздула Росія, аби Україна не підписала асоціацію з ЄС?

|

Ситуація з дисциплінарним покаранням футбольної України очевидно є нічим іншим, як частиною інформаційною війни Росії проти України напередодні саміту у Вільнюсі, де Україна має підписати угоду про асоціацію з ЄС. Про це заявив сьогодні під час сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Тарас Скиба, виголошуючи заяву фракції. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Текст заяви подаємо нижче:

«27 вересня Україну облетіла футбольна новина, яка приголомшила навіть тих українців, які досі не вважали себе великими вболівальниками. Дисциплінарний комітет Міжнародної футбольної організації ФІФА своїм рішенням  дискваліфікував стадіон “Арена -Львів” на п’ять років. Також Федерацію футболу України оштрафовано на 45 тисяч швейцарських франків, а відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові повинен пройти без глядачів. 

Тобто покарали тих, ким завжди пишалася Україна і кого ставили в приклад іншим футбольним містам країни, – львівських уболівальників.

Наджорстке рішення ухвалено на підставі рапортів арбітра та інспектора відомого матчу Україна – Сан-Марино 6 вересня у Львові, який вразив українців  проявом масового патріотизму. Спостерігач організації «Футбол проти расизму» (ФАРЕ) нібито розгледів на львівських трибунах «расистські та дискримінаційні» прояви.

Низка ЗМІ тут же оприлюднила інформацію, що до так званого «переліку дискримінаційних символів організації «Футбол проти расизму» увійшли символіка ОУН-УПА, зокрема бандерівський чорно-червоний прапор, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак “Галицький лев”… 

Це вже пізніше, коли було оприлюднено справжні, хоч і абсурдні причини рішення ФІФА стосовно України, з’ясувалося, що це не так. Але ж було ображено національну честь та гідність мільйонів небайдужих українців, які пишаються своїми героями.

Рішення ФІФА – ФАРЕ щодо збірної України та дискваліфікація стадіону «Арена Львів» стало безпрецедентними в історії спорту. У спортивній практиці з 1985 року не було такої довготривалої дискваліфікації спортивної арени. Тим часом низка факторів засвідчує, що це було упереджене до України ставлення міжнародної структури.

Перше. До так званих «проявів расизму» на львівському стадіоні антирасистська ФАРЕ віднесла футболку з цифрами 88. Для більшості з нас це лише цифри, однак експерти з ФАРЕ стверджують, що використовуючи їх, кожен норовить таємно привітати самого Гітлера. Знав би про це екс-футболіст “Динамо” Олександр Алієв, мабуть би зроду віку не вдягав футболки з таким номером у трьох різних командах!». Не менш абсурдними є й інші звинувачення.

Друге. Координатором програм по східній Європі від організації «Футбол проти расизму» є Павло Клименко. За свідченням преси – колишній антифа-хуліган і фанат київського «Арсеналу». Як відомо, саме фанати «Карпат» та «Динамо» – найбільші вороги лівих фанатів «Арсеналу».

Третє. Нещодавно офіційним спонсором футбольних змагань під егідою ФІФА став… російський «Газпром». Отож не виключено, ситуація з дисциплінарним покаранням футбольної України є нічим іншим, як частиною інформаційною війни Росії проти України напередодні саміту у Вільнюсі, де Україна має підписати угоду про асоціацію з ЄС.

У зв’язку з вищенаведеним, фракція ВО “Свобода” вимагає:

від Служби безпеки України – негайного, публічного та якнайповнішого розслідування фактів дискредитації та завдання шкоди національному іміджу України з боку міжнародної організації ФАРЕ. Детального вивчення правових підстав та законності діяльності цієї організації та окремих її членів в Україні, усіх джерел фінансування осіб, що причетні до наклепницького рапорту у ФІФА. У разі підтвердження їхньої причетності до іноземних спецслужб та незаконного фінансування вжити усіх заходів з депортації порушників з країни та оголошення їх “Персонами нон грата”;

від Генеральної прокуратури України – виявлення та притягнення до відповідальності організаторів провокацій на трибунах футбольних стадіонів країни, покарання за бездіяльність функціонерів ФФУ, що призвела до фінансових втрат України через дискваліфікацію стадіону “Арена-Львів” та завдала шкоди міжнародному іміджу країни;

від Федерації футболу України – публічного вибачення за образу національної честі та гідності українців та дискредитацію героїв національних визвольних змагань Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця, а також дискредитацію символу боротьби за українську незалежність червоно-чорного прапора і герба короля Данила Галицького. Офіційного визнання легітимності банерів із такими зображеннями на всіх спортивних аренах України.. Відставки керівництва ФФУ у повному складі;

від ФІФА – скасувати заборону на відвідання уболівальниками відбіркового матчу до Чемпіонату Світу 2014 року між національними збірними України та Польщі і дозволити проведення офіційних поєдинків на стадіоні “Арена-Львів”. Вивчити доцільність використання інформації ФАРЕ, на підставі якої здійснюється моніторинг стадіонів у Європі на предмет неонацизму, расизму та інших ксенофобських проявів. Змінити повністю склад громадської організації ФАРЕ в Україні, залучивши до роботи в ній фахових, неупереджених та авторитетних спеціалістів».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *