ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронців, які не хотіли братись за справу, позбавили волі

|

Двох правоохоронців, які приховали злочин, засуджено до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, колишнього помічника начальника відділу – оперативного чергового чергової частини Городоцького райвідділку визнано винним у тому, що при прийнятті та реєстрації телефонного повідомлення громадянки про крадіжку у неї мобільного телефону, особистих документів та інших особистих речей, він умисно вніс до Журналу реєстрації заяв і повідомлень про злочини неправдиві дані з метою укриття кримінального правопорушення. Зокрема, зазначив, що заявниця особисті документи втратила за невідомих обставин. Водночас, оперуповноважений райвідділу міліції зловживаючи службовим становищем, власноруч вніс у письмове пояснення цієї ж заявниці завідомо неправдиві дані про нібито втрату нею особистих речей.

Відтак, вказаний злочин не облікований в УІТ при ГУ МВС України у Львівській області, оперативно-розшукові заходи щодо розкриття даного злочину «по гарячих слідах» не проводились, а особа, яка його скоїла, не встановлена та не притягнута до кримінальної відповідальності.

Вироком Городоцького районного суду 20 вересня цього року правоохоронців засуджено за ч.3 ст. 364 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки з встановленням іспитового строку – 2 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *