ОСТАННІ НОВИНИ

На грип та ГРВІ в Україні захворіло 40, 5 тис людей

|

Протягом 38 тижня цього року на грип та ГРВІ в Україні захворіло 40,5 тис. осіб. Про це сказав заступник директора Департаменту організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби Микола Крентовський, повідомляє УНН.

“За 38-й тиждень 2013 року на грип та ГРВІ захворіло 40 тис. 500 осіб. З них 547 госпіталізовані, летальних випадків немає. На 39-му тижні рівень захворювання трохи виріс, проте в цілому це нормальні показники”, — сказав М.Крентовський.

Він також зазначив, що наявні показники захворюваності наразі майже не відрізняються від торішніх.

Нагадаємо, внаслідок ускладнень, викликаних вірусом грипу, щороку до лікарень потрапляє 20 тис. дітей віком до 5 років. Разом з цим, за словами експертів, найкращим захистом від грипу є вакцинація. Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *