ОСТАННІ НОВИНИ

Трамваї та тролейбуси зупинились за мовчазної згоди мера

|

Адміністрація ЛКП «Львівелектротранс» не організовувала сьогоднішній страйк водіїв трамваїв і тролейбусів, тому всі питання – до профспілки.

Про це повідомив головний інженер ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, пише ІА ZIK.

«Про страйк я вам не можу розповісти, тому що страйк адміністрація підприємства не організовувала», – сказав він і порадив звернутися з цим питанням до голови профспілкового комітету. «Він вам пояснить усе про страйк – хто організовує і хто за нього відповідає», – зазначив Ковалів.

Разом з тим, він підтвердив, що на підприємстві існує заборгованість з виплати заробітної плати, зокрема, заборгованість за серпень – 1,2 млн грн. «Тобто заробітна плата за серпень виплачена працівникам підприємства у розмірі 50%», – повідомив головний інженер ЛКП «Львівелектротранс».

Голова профспілкового комітету «Львівелектротрансу» Юрій Стахович у коментарі ІА ZIK повідомив, що сьогоднішній страйк зумовлений постійними невиплатами заробітної плати – «з місяця в місяць уже впродовж року».

«Ми ходили пікетувати казначейство і облдержадміністрацію. Але зрозуміли, що з цього ніхто не робить ніяких висновків, – зазначив він. – Тому це все накипіло в колективі. Люди напередодні збиралися і домовилися зробити попереджувальний страйк до трьох годин, щоб висловити свою позицію. Ми ще 17 вересня попередили мера міста, що якщо не буде виконано наші вимоги до 1 жовтня, то 2 жовтня буде страйк… Ніхто з нами не зустрічався, не переконував. Словом, вийшло так, що сьогодні зранку зупинилися трамваї і тролейбуси».

«Ми вибачаємося перед мешканцями Львова, перед нашими потенційними пасажирами за незручності, які створили, але ми вимушені за себе постояти», – додав Юрій Стахович.

Також він повідомив, що сьогодні в мерії має відбутися нарада з цього питання.

Нагадаємо, у Львові водії трамваїв і тролейбусів сьогодні зранку страйкували: о 6.00 не виїхали на маршрут.

Напередодні львів’ян про страйк трамваїв ніхто не попереджав. Хто відповість за незаконну акцію протесту, наразі невідомо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *