ОСТАННІ НОВИНИ

Попри протести сусідів львів’янин замурував центральний вхід до будинку

|

Власник квартири №2 неправомірно захопив прибудинкову територію будинку №17 по вул. Пісковій загальною площею близько 0,45 га. Без дозвільних документів він замурував центральний вхід до будинку, а на території подвір`я самочинно звів гараж та господарські споруди. Про це 30 вересня 2013 року повідомила депутат Львівської міської ради свободівка Ірина Шалаковська, пише «Новий погляд».

За словами депутата, щодо захопленої території вже 7 років триває судовий процес. “Недобросовісний власник квартири №2 вирішив влаштував свій добробут та комфорт за рахунок мешканців п`ятьох квартир комунального будинку. Так, на території подвір`я він, без будь-яких дозвільних документів, звів господарську прибудову, яка загородила мешканцям квартир № 6 та № 5 на пів метра прорізь вікна. Нещодавно ця недобросовісна особа замінювала покриття прибудови. Після виконання робіт нове дахове покриття ще на 10 см перекрило оглядову частину вікна у помешканнях сусідів”, – повідомила Ірина Шалаковська.

Мешканці будинку звернулися до депутатів-свободівців, як до останньої інстанції в боротьбі за право користуватися спільним подвір`ям. На вимогу депутата Львівської міськради Ірини Шалаковської та депутата Львівської облради Йосифа Ситника для задокументування факту порушення санітарно-технічних норм прибули представники виконавчих органів Львівської міськради.

“Цинізм цієї особи вражає, адже будинок належить до пам`яток культурної спадщини. Спроби ввійти на територію внутрішнього дворику будинку марні, оскільки двері та ворота у двір замкнуті. Відсутність належного під`їзду до споруди створює небезпеку для життя та здоров`я мешканців, оскільки при виникненні надзвичайної ситуації рятувальники не матимуть необхідного доступу до будинку. Ми звертатимемося до правоохоронних органів та Державної інспекції сільського господарства у Львівській області щодо вжиття заходів для припинення цих порушень та приведення комплексу будівлі до попереднього стану. В свою чергу народний депутат України свободівець Юрій Михальчишин підготував депутатське звернення до прокуратури”, – зазначила Ірина Шалаковська. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *