ОСТАННІ НОВИНИ

Церква Святого Юра в Дрогобичі отримає ґрант на реставрацію унікального стінопису

|

Другого вересня в церкві Святого Юра у Дрогобичі відбудеться підписання угоди щодо фінансування грантового проекту «Збереження та реставрація стінопису церкви Святого Юра в Дрогобичі». Про це йдеться у повідомленні мистецького об`єднання “Кактус”.

Як вказано у повідомленні, участь у церемонії надання ґранту візьме Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Кошти надають громадській організації «Інститут міста Дрогобича» та музею «Дрогобиччина» на реалізацію проекту реставрації та збереження автентичних фресок видатної української історичної та мистецької пам’ятки – дерев’яної Церкви святого Юра.

Як розповіла “Львівському порталу” директор музею “Дрогобиччина” Алла Гладун, сума ґранту становить 65 тисяч доларів США і він розрахований на два роки. “За ці кошти буде проведено реставрацію стінопису храму, а також проведено реконструкцію системи електропостачання та пожежної сигналізації церкви” – сказала Алла Гладун.

Як відомо, влітку цього року церкву Святого Юра в Дрогобичі було внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО разом з іншими сімома дерев`яними храмами в Україні та Польщі.

 

Джерело фото: Вікіпедія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *