ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року святкувати День знань будуть пізніше, аби усі могли відвідати Літургії

|

Львівські учні, батьки та вчителі урочисто відсвяткують початок нового навчального року 1 вересня – в неділю. Однак, навчання розпочнеться у понеділок святковим уроком, що привчений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Також цього року святкова лінійка у школах в неділю відбудеться дещо пізніше, ніж традиційно, аби усі охочі мали можливість відвідати Літургію в церквах. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Діти з батьками, традиційно, підуть до церкви, а потім підуть на лінійку. Це пропозиція від директорів шкіл. Ми з такою пропозицією погодилися і я думаю, що це нормально. Освітянське середовище прийняло таке рішення», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Як зазначив Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань, перший урок у школах відбудеться у понеділок. Він буде присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

«Навчання у школах розпочинається в понеділок зранку всеукраїнськім уроком до 200-ліття Тараса Шевченка.

Щодо першого вересня: в неділю є урочиста лінійка, перший дзвоник і школи, директори разом з парохами, узгоджували час, коли учні йдуть на Літургію. Традиційно, проводиться спеціальна Літургія для того, щоб поблагословити дітей. Тому в деяких школах є певні зміщення, не так, як традиційно це відбувається. Хтось запропонував, щоб Літургія була перед  дзвоником, а потім до школи, хтось навпаки – після лінійки усі йдуть на посвяту учнів до церкви.  Є зміни, порівняно з минулими роками. Це буде гарне свято як для шкільних громад, так і для цілої родини, тому що в будній день, як правило, не всі батьки можуть прийти до школи. Зараз є  гарна нагода і батькам, і дідусям, і бабусям, і братам, і сестрам прийти разом і гарно відсвяткувати. В цю неділю за парти учні не сідають. Перший дзвінок – урочистий, буде транслюватися на всю країну, в зв’язку з Шевченківським ювілеєм. У неділю буде свято», – розповів заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

Оновлений графік святкувань у школах Львова буде надано додатково. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *