ОСТАННІ НОВИНИ

Українці перестали довіряти довгостроковим банківським вкладам

|

Українці найчастіше довіряють свої заощадження банкам на один-два роки. Станом на 1 серпня обсяг коштів домашніх господарств на рахунках досягнув 194,5 млрд грн. З початку року приріст по таких вкладах становив 35%.

Про це повідомляє портал Banki.ua з посиланням на дані Національного банку України.

“При цьому українці почали класти менше грошей на депозити терміном до року. На таких рахунках знаходиться 122,3 млрд грн, що на 6,2% менше, ніж на початку року. Вклади на вимогу з початку року зросли на 19% – до 90,6 млрд грн”, – говорить видання.

Паралельно різко скоротилися кошти на довгострокових депозитних рахунках банків (від 2 років). З початку року обсяг таких вкладів знизився на 59% – до 11,3 млрд грн.

Заступник глави правління, скарбник банку “Національний кредит” Дмитро Власов пояснив тенденцію зростання обсягів заощаджень на один-два роки необхідністю банків у довгострокових ресурсах.

“Коли система потребує довгих грошей, банки залучають саме довгострокові вклади, знижуючи прибутковість короткострокових депозитних пропозицій і проводячи різні акції по довготривалих вкладах”, – сказав експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *