ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині мешканці гуртожитка захопили міськраду

|

Справа незаконної приватизації гуртожитку на вул. Січових Стрільців, 8Б у Стрию, набирає обертів.

Про це журналісту СтрайкUA повідомив представник львівської профспілки “Захист праці”, котра займається захистом прав мешканців гуртожитку. 

“28 серпня виявилось надзвичайно насиченим та напруженим днем” – сказав він.

За словами активіста ранок провінційного міста Стрия розпочався зі штурму міської Ради.

“Пікетуючи прокуратуру, ми отримали інформацію про засідання Виконкому міськради й одразу прийняли рішення про негайне втручання в його діяльність. Близько 20 мешканців увірвалось в міськраду й просто окупувало залу засідань, вимагаючи поставити на розгляд питання їхнього гуртожитку. Перервавши засідання й отримавши відповіді на свої питання, люди покинули будівлю” – розповів активіст.

Тим часом у судовому провадженні в людей виникли проблеми – прокуратура, котра “працює” в інтересах бізнесмена Лобойка, успішно затягнула провадження й тепер справа опинилась за крок від закриття в зв’язку з простроченням усіх термінів.

Як виявилось, людина, котра виконує функцію представника громади й адвоката підозрюється в роботі на прокуратуру. Цього ж вечора люди зібрали збори, котрі перетворились на справжнє народне віче: на вулицю вийшло близько 100 людей. Всі вони мають великі шанси опинитись на вулиці. Думки людей з приводу ведення справи розкололись, що, в свою чергу, призвело до запеклих дискусій.

“Сьогодні ми спостерігали мінімізовану копію держави. Людина, найнята громадою для виконань обов’язків адвоката, узурпувала всі важливі документи й печатки. На його стороні стоїть 1/3 людей. Натомість, ця група розгорнула політику диктатури й авторитаризму, пригнічуючи більшість і обмежуючи їхнє право на самовизначення, право голосу й вільного волевиявлення. Більшість вимагала додати до справи ще декількох юристів. Натомість, меншість заявила, що це повинен вирішувати діючий юрист, заявивши, що вони його уповноважили й навіть не бажають вимагати його звітів. Представницька демократія в дії” – розповів Львівського осередку профспілки “Захист праці” Роман Кулак.

В кращих традиціях прямого народовладдя люди заслухали виступи представників обох сторін й більшістю прийняли рішення голосувати. Весь процес протоколувався й фіксувався. В результаті, більшість мешканців виявила прагнення до позитивних процесів: взяти в користування додаткових юристів. Але з несправедливістю ще доведеться поборотись: індивідууми, узурпувавши важливі печатки, відмовились, всупереч волевиявленню мешканців, юридично завірити протокол народних зборів.

“Боротьба за права українських трудящих продовжується” – резюмував активіст. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *