ОСТАННІ НОВИНИ

«Бєспредел» під Київрадою є репетицією майбутніх президентських виборів

|

Партія «Батьківщина» вимагає притягнення організаторів та учасників сьогоднішньої провокації у Київраді до кримінальної відповідальності та негайного призначення виборів Київського міського голови та міської ради. Про це йдеться у заяві партії.

«Сьогодні, 19 серпня 2013 року, під прикриттям міліцейських спецпідрозділів «Беркут» та заручників – бюджетників, яких влада примусила живим щитом закрити вхід до Київради, відбулося її незаконне та нелегітимне засідання.

Нинішній режим Януковича пішов на реалізацію найбільш конфліктного варіанту розвитку подій, спровокувавши бійки та побиття парламентарів, які захищали право киян обирати собі владу. Народним депутатам від опозиції не дали пройти у приміщення Київської міської ради, окремі з них отримали фізичні травми – зламані ребра, вибиті зуби, черепно-мозкові травми – і зараз знаходяться у лікарні», – зазначають в «Батьківщині».

Водночас, представникам опозиції, громадським активістам вдалося не допустити, аби збори колишніх київських депутатів прийняли нові рішення з «дерибану» київського майна та землі.

«Цей «бєспредел» є репетицією майбутніх президентських виборів, коли, за задумом нинішнього антиукраїнського режиму, не виборчі комісії, а «Беркут» разом із «тітушками» буде встановлювати результати виборчих перегонів.

Повну відповідальність за події біля Київради несе секретар РНБО Андрій Клюєв, який був організатором та керівником цих провокацій. Подібне силове протистояння, організоване владою, негативно впливає на євроінтеграційний курс України, не наближує, а, навпаки, віддаляє перспективу підписання Угоди про Асоціацію на листопадовому саміті «Східного партнерства».

Партія «Батьківщина» вимагає притягнення організаторів та учасників сьогоднішньої провокації до кримінальної відповідальності та негайного призначення виборів Київського міського голови та Київської міської ради», – йдеться в заяві партії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *