ОСТАННІ НОВИНИ

Студенту-переможцю більше року не платять стипендію від Президента

|

Студент-переможець міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка вже рік не може отримати стипендію Президента України. Згідно із наказом Міносвіти про призначення Президентської премії Олександр Топорівський повинен отримувати по 1 тис. грн на місяць ще з минулого вересня, пише «ТСН».

Упродовж року студент ходив до Міністерства освіти, писав запити навіть в Адміністрацію Президента. Коли не отримав ні грошей, ні чіткої відповіді – звернувся до суду.

Журналісти звернулися до Міністерства освіти. Чиновники лише спромоглися відповісти письмово. На двох сторінках підлеглі Табачника пишуть про те, що ще в січні ректорам вишів надіслали листи роз’яснення щодо виплати Президентської стипендії. Всю відповідальність за їх виплату відомство поклало на виші. Ректор приватного вишу, де вчився Олександр Топорівський, показує інший документ – наказ, в якому зазначено, що Президентська стипендія виплачується з коштів державного бюджету. А міністерство закладу ніяких грошей не перераховувало. Оскільки він приватний, там державного фінансування немає взагалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *