ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства з підвищеним ступенем ризику перевірять на безпеку

|

Після надзвичайної події на металургійному комбінаті «Азовсталь», що призвела до загибелі 56-річної співробітниці, Кабінет Міністрів України активізував перевірки промислових підприємств з підвищеним ступенем ризику. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на джерело в уряді.

«Створена міжвідомча робоча група проводить комплексні перевірки виробничих об’єктів на предмет технічного стану підприємств, дотримання вимог норм безпеки, наявності необхідної кількості індивідуальних засобів захисту», – повідомило джерело.

За його словами, всі виявлені порушення техніки безпеки приведуть до жорстких адміністративних заходів щодо власників компаній. Крім того, найближчим часом на підприємствах з підвищеним ступенем ризику пройдуть атестацію відповідальні за техніку безпеки посадові особи. Також будуть проведені практичні навчання, в ході яких будуть відпрацьовані механізми евакуації та захисту працівників за сигналом аварійної тривоги.

В Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП) також вважають, що підвищення відповідальності власників бізнесу зможе скоротити кількість надзвичайних подій на небезпечних виробництвах. «Нам необхідні відповідальні власники, соціальна відповідальність бізнесу. Це зробить менш вірогідним такі трагедії. Але зараз, на жаль, бізнес не думає про наслідки. Все це ланки одного ланцюга – людський чинник, неграмотне управління і т. д.», – підкреслює перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров. За його словами, завданням держави в таких умовах є підтримка бізнесу, що виконує свої зобов’язання перед суспільством. «На рівні держави соціально відповідальні компанії повинні бути стимульовані: немає аварій – можна присвоювати якийсь статус, що допомагає у веденні бізнесу. Тільки корпоративна відповідальність бізнесу, стимульована на рівні держави, допоможе уникнути таких подій. Не можна працювати до межі, до аварій. Це має стати обговорюваною темою в суспільстві», – упевнений Сергій Прохоров.

Як повідомлялося раніше, на МК «Азовсталь» загинула жінка 1957 року народження через прорив кисневого трубопроводу. «Встановлено, що 10 серпня 2013 року приблизно о 05:15 в одному з цехів МК «Азовсталь» під час роботи стався прорив кисневого трубопроводу, в результаті чого жінка 1957 р.н. отримала смертельні травми», – повідомив прокурор Орджонікідзевського району міста Маріуполя Микола Хаустов.

МК «Азовсталь» входить у структуру вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи компаній «Метінвест». Основними акціонерами «Метінвесту» є група Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і «Смарт-холдинг» Вадима Новинського (23,75%).

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *