ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині госпіталізовано чоловіка з діагнозом тропічна малярія

|

У Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню був госпіталізований 36-річний чоловік з діагнозом «Малярія». З епіданамнезу відомо, що з  березня до  липня 2013 року він перебував у Гвінеї, працював геологом, повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров`я ЛОДА.

Стан хворого середньої важкості. При проведенні лабораторних досліджень встановлено, що причиною захворювання став збудник тропічної малярії. Проводиться комплекс лікувально-діагностичних заходів. Ситуація перебуває на контролі адміністрації лікарні.

Головний позаштатний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Наталія Тімко повідомила, що ознаки малярії зазвичай такі: гарячка, озноб, артралгія (біль у суглобах), блювання, анемія, викликана гемолізом, гемоглобінурія (виділення гемоглобіну у сечу) і конвульсії. Можливе також відчуття поколювання в шкірі, особливо у випадку малярії, викликаною P. falciparum. Наслідки малярійної інфекції, якщо її не лікувати, можуть бути летальними. Особливо уразливими є діти і вагітні жінки. Також можуть спостерігатися спленомегалія (збільшення селезінки), нестерпний головний біль, ішемія головного мозку і гемоглобінурія, викликана побічною дією деяких ліків.

Діагноз ставлять на основі виявлення паразитів у мазках крові.

Фото: Art-Of-Trip.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *