ОСТАННІ НОВИНИ

Заарештували очільника донецької «Батьківщини»

|

Заарештований голова Донецької облорганізації “Батьківщини” Костянтин Матейченко (на фото), пише РБК-Україна


Партія ВО “Батьківщина” називає рішення про ув`язнення Матейченко політично вмотивованим.

Символічно, що рівно два роки тому під варту була узята сама лідер “Батьківщини” – Юлія Тимошенко.

«Сьогодні, у другу річницю ув’язнення Юлії Тимошенко, антинародна та антиукраїнська влада продовжила політичні репресії проти її соратників та однопартійців. 5 серпня 2013 року був безпідставно арештований та кинутий за надуманими звинуваченнями до в’язниці голова Донецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Костянтин Матейченко.

Переслідування лідера донецьких опозиціонерів розпочалося під час його активної участі у парламентській виборчій кампанії, в якості кандидата у народні депутати, постійного неформального спілкування з людьми. Адже влада робить усе можливе аби не допустити, щоби у вотчині Віктора Януковича громадяни отримували об’єктивну інформацію про кризу в економіці та соціальній сфері, аби зростали опозиційні настрої. Тому в антизаконний спосіб, застосовуючи увесь репресивно-каральний державний апарат, придушує осередки опозиційних партій, вибірково застосовує кримінальне законодавство для переслідування опозиційних партійних лідерів на Донеччині, зокрема  Константина Матейченка», – повідомляє прес-служба “Батьківщини”.

Матейченко народився 17 грудня 1970 року в місті Костянтинівка Донецької області.

У 1991 році закінчив Томське вище командне училище зв`язку, в 2006 році Національну академію державного управління при Президентові України.

З 1991 по 1998 роки обіймав посади від командира взводу до заступника військової частини Артемівської механізованої дивізії.

З 2002 по 2010 роки обіймав посаду сільського голови села Покровське Артемівського району.

З 1998 по2002 г.г. – директор приватного сільськогосподарського підприємства “Квін”, з 2011 р. по 2012 р. – заступник директора фермерського господарства “Радій” с. Покровське Артемівського району.

Входив у партію “Фронт змін”, на парламентських виборах 2012 р. балотувався по мажоритарному округу №46 від об`єднаної опозиції “Батьківщина”, але програв регіоналові Сергію Клюєву, рідному братові нинішнього секретаря РНБО Андрія Клюєва. Під час передвиборної кампанії між Матейченком і Сергієм Клюєвим напружилися стосунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *