ОСТАННІ НОВИНИ

Засудили командира роти у Яворові

|

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері довела у суді вину командира роти П. з військової частини у м. Яворів, Львівської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону України.

Органом досудового слідства старший лейтенант П. обвинувачувався в тому, що, будучи командиром роти, з травня по жовтень 2010 року умисно, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення перевищував службові повноваження.

Як повідомив начальник відділу організації участі прокурорів у суді та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальному провадженні – старший радник юстиції А. Зубач, офіцер отримував від підлеглих військовослужбовців строкової служби хабарі за першочергове звільнення зі строкової військової служби, привласнював шляхом зловживання своїм службовим становищем їх грошові кошти і при цьому застосовував до них побої, спричиняючи легкі тілесні ушкодження.

Тривалий час справа розглядалася в суді за старим Кримінальним процесуальним кодексом України у зв’язку з необхідністю допиту 38 потерпілих. Кожен з них на момент розгляду справи був звільнений та проживали по всій території України.

Нещодавно Яворівський районний суд Львівської області визнав винним командира роти П. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 368 та ч. 2 ст. 424 КК України, та засудив до п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном – два роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських  функцій, строком на три роки, з конфіскацією майна та позбавленням військового звання «старший лейтенант».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *