ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львівщини почали заробляти більше

|

Середньомісячна заробітна плата на Львівщині  у червні 2013 року збільшилась на 8,1% порівняно з червнем 2012 року та на 15,9% порівняно з січнем 2013 року і склала 2887 гривень, – про це повідомив директор департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Денис Шмигаль, інформує прес-служба ЛОДА.

Д.Шмигаль зазначив, що  Львівська ОДА вжила низку  заходів з підвищення рівня оплати праці в області.  Так, упродовж січня-червня 2013 року організовано заслуховування 3509 суб’єктів господарювання з питань підвищення рівня виплати заробітної плати. За результатами вжитих заходів підвищили рівень виплати заробітної плати 3155 суб’єкти господарювання. Додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджету склали близько 1744,2 тис. гривень.

«Також проведено аналіз діяльності суб’єктів господарювання, що мають значні валові доходи, але офіційно виплачують заробітну плату меншу, ніж розмір мінімальної заробітної плати, чи на рівні мінімальної заробітної плати,  за результатами якого включено до плану-графіка перевірок поточного року 50 підприємств», – додав Д. Шмигаль.

За його словами, станом на 01 липня 2013 року перевірено 89 підприємств, порушення податкового законодавства під час виплати доходів громадянам встановлено у кожному випадку, донараховано 7,6 млн. гривень податку на доходи та штрафних санкцій.

На комісіях з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення розглянуто матеріали по 675 суб’єктах господарювання. Контролюючими органами проведено 204 перевірки щодо дотримання законодавства про оплату праці. Спільно з соціальними партнерами проведено 10 зустрічей в трудових колективах та 34 наради, де заслуховувались керівники підприємств, які не дотримуються законодавства про працю.

У результаті вжитих заходів виявлено 1432 неоформлені наймані працівники, з яких 1349 осіб залучено до сплати внесків.

З метою забезпечення офіційного оформлення трудових відносин, в центрах зайнятості області було зареєстровано 11,3 тис. договорів між працівниками та фізичними особами-підприємцями. Загальна чисельність працюючих за договорами у звітному періоді збільшилась і становила 61,5 тис. осіб проти 59,8 тис. у січні-червні 2012 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *