ОСТАННІ НОВИНИ

Керівника військового підприємства судитимуть за невиплату зарплатні

|

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері спрямувала до суду кримінальне провадження відносно колишнього директора Філії Концерну «Техвоєнсервіс» «Львівський автомобільний ремонтний завод» за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 Кримінального Кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати). Про це інформує прес-служба прокуратури.

Обвинувачений підозрюється у тому, що обіймаючи посаду керівника Філії Концерну «Техвоєнсервіс» «Львівський автомобільний ремонтний завод», протягом жовтня 2012 року – березня 2013 року безпідставно не виплатив працівникам заробітну плату на суму 207 701,18 грн. Натомість кошти, що надходили, скеровував на інші цілі, чим порушив законні права та інтереси 83 працівників державного підприємства.

Як повідомив старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та при проведенні оперативно-розшукової діяльності – юрист 1 класу І.Фуштей, свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення керівник Філії Концерну  визнав повністю.

Заборгованість із заробітної плати у ході досудового розслідування відшкодовано у розмірі 117 тис. грн.

30 липня 2013 року обвинувальний акт із додатками у кримінальному провадженні скеровано для розгляду по суті до Личаківського районного суду Львівської області.

Обвинуваченому загрожує штраф від п`ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *