ОСТАННІ НОВИНИ

На «Червоноградській» контролюватимуть безпеку шахтарів на глибині 500 метрів

|

На шахті «Червоноградська» тепер є можливість у реальному часі контролювати стан безпеки на глибині 500 метрів, про це інформує прес-служба теруправління Держгірпромнагляду. Сьогодні, 30 липня, державна комісія прийняла в експлуатацію уніфіковану телекомунікаційну систему диспетчерського контролю і автоматизованого керування гірничими машинами та технологічними комплексами (УТАС) на шахті, пише vishnevskij

Загалом на копальні прокладено 57 км мережі кабельно-провідникової продукції, змонтовано понад тисячу датчиків та пристроїв. На шахті створено спеціальну дільницю протиаварійного захисту (ПЗА) із близько 30 працівниками, які пройшли навчання у Центрі підготовки спеціалістів, що працюють з УТАС.  

На шахті «Червоноградська» встановлення відбулося на підставі тристоронньої угоди між ДП «Петровський завод вугільного машинобудування», Держгірпромнагляду та ДП «Львіввугілля». Фінансування УТАС здійснюється за кошти державного бюджету. Як зазначив під час засідання комісії генеральний директор ДП «Львіввугілля» Петро Солонинка, це свідчить «що держава не лише вимагає від нас вугілля, а й готова піклуватися про людей, які його видобувають». Загалом передбачається, що УТАС буде оснащено 158 вугледобувних підприємств України.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *