ОСТАННІ НОВИНИ

Фільм львівського режисера здобув приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Wiz-Art 2013

|

Цими вихідними, 28-го липня, завершився шестиденний кінофестиваль Wiz-Art 2013, інформує прес-служба львівської міської ради.

Головну нагороду віддали австрійському режисеру. Організатори порахували, що сучасні короткометражки у Львові побачило понад півтори тисячі кінолюбителів.

VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art цьогоріч проходив під гаслом «Всесвіт складається не з атомів, а з крихітних історій». Організатори розповідають, намагались відібрати такі фільми, в яких ці історії близькі та зрозумілі.

«Ми намагались відійти від такого експериментального кіно, так воно потрібне і цікаве, але його багато. Нам було важливо, аби фільми цього фестивалю стали близькі кожному, щоб глядач їх розумів» – каже виконавчий директор кінофестивалю Wiz-Art Ольга Райтер.  

Нагадаємо, що фестиваль тривав протягом шести днів, а новинкою стали безкоштовні покази для підлітків та пенсіонерів у районах Львова. За час фестивалю, подивитись кіно прийшло понад 1600 гостей зі Львова та інших міст України, а також спеціальні гості з Великобританії, Австрії, Польщі, Литви, Швейцарії та Росії.

«На цьогорічному фестивалі ми показали три конкурсні і десять позаконкурсних програм.  Окрім того, провели ряд освітніх зустрічей та майстер-класи. У Wiz-Arti взяли участь українські режисери Тарас Дронь і Дмитро Сухолиткий-Собчук, німецький режисер Кай Штаніке, австрійські режисери Міхаель Ріттмансберґер і Флоріан Похлатко, швейцарська режисерка, сценаристка та акторка Марія Зіріст і директор Лондонського фестивалю короткометражних фільмів Філіп Ілсон» – розповідають організатори фестивалю.

Спеціальну відзнаку журі отримав фільм «Хамон», Іріа Лопез (Великобританія); нагороду за найкращий  сценарій – «Недоношений», Гунхільд Енгер (Норвегія), приз за найкращу режисуру – « Річка», Тарквін Незервей (Австралія); гран-прі Wiz-Art 2013 – « Можливо», Флоріан Похлатко (Австрія). Приз глядацьких симпатій в українській програмі фільмів «Знято» здобув «Доторкнись і побач»  львівського режисера Тараса Дроня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *