ОСТАННІ НОВИНИ

У Кабардино-Балкарії загинув альпініст із України

|

Сьогодні в оперативно-чергову зміну Центру управління в кризових ситуаціях Головного управління МНС Росії по КБР надійшло повідомлення від чергового Ельбруського високогірного пошуково-рятувального загону МНС Росії про те, що в Безенгійській ущелині Черекського району при сходженні на г. Пушкіна, на висоті 3500м зірвався і загинув учасник групи з України. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ МНС Росії по Кабардино-Балкарській Республіці.

За повідомленням, група встановленим порядком зареєстрована в альптаборі “Безенгі”. Група складається з 2 професійних альпіністів. Висота гори Пушкіна становить 5100 метрів.

“Альпіністи перебували на початковій стадії сходження. Другий альпініст під час сеансу зв`язку доповів о 10.40 про загибель керівника групи, сам пошкоджень не має”, – йдеться у повідомлені.

На цей час директор альптабору “Безенгі” вже зв`язався з федерацією альпінізму України і повідомив про подію. Евакуація тіла загиблого планується вертольотом Північно-Кавказького регіонального центру МНС Росії.

Нагадаємо, 24 липня тіло британського альпініста, який зник тиждень тому в національному парку Пікус де-Європа на півночі Іспанії, було виявлено в ущелині.

24-річний Баррі Кадд (Barrie Cadd) з Англії, зник минулого тижня під час поїздки в гори.

Молодого чоловіка востаннє бачили живим друзі, коли він починав одноосібне сходження на 2617-метрову гору Пенья-Велья.

Джерело: УНН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *