ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 2013

|

З 25 липня у Львові офіційно відкрився VI Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 2013. Під час цьогорічного фестивалю всі охочі зможуть переглянути понад сто короткометражних фільмів українських та закордонних режисерів. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«До нас надійшла просто нечувана кількість фільмів: 1457 короткометражок з тридцяти дев’яти країн світу. З них ми обрали 110 найкращих та сформували конкурсну програму в кількості 20-ти фільмів. Українських робіт надійшло близько сотні, проте надто малий відсоток з них можна було б показувати глядачам. У конкурсі візьме участь лише один український фільм «Помножувач»,- розповіла Ольга Райтер, виконавчий директор кінофестивалю Wiz-Art.

Офіційне відкриття Wiz-Art 2013 відбудеться сьогодні о 19.00 год  у Львівській обласній філармонії, проте дивитись кіно у рамках фестивалю львів’яни почали на кілька днів раніше.  Вперше організатори показували фільми у районах міста, кажуть це був своєрідний експеримент, зорієнтований на підлітків та людей похилого віку. До речі, усі фільми цьогорічного Wiz-Artу  транслюватимуться виключно мовою оригіналу, проте з українськими та англійськими субтитрами.

«Цікаво було отримувати від таких глядачів фітбеки та спостерігати за реакцією щодо відсутності перекладу», – розповідає Ольга Райтер.

Окрім конкурсних робіт, для глядачів показуватимуть своє кіно і вже досвідчені режисери.

«Я сьогодні вперше в Львові, як і в Україні і з нетерпінням чекаю перегляду. З тих фільмів, які є в програмі, я бачив всього кілька, тому це буде для мене цікавим. Також  я представлю кращі британські короткометражки», – розповів Філіп Ілсон, директор Лондонського фестивалю короткометражних фільмів та член журі Wiz-Art 2013.

«Wiz-Art – це серйозно, амбітно та виводить Львів на високий рівень, серед міст України і Європи. Львівська міська рада скромно підтримала цьогорічний фестиваль, який один із числа переможців Конкурсу соціально-культурних проектів. Я можу сказати, що у рейтингу – цей проект мав другу позицію. Ми змогли виділити суму  у 20 тисяч гривень», – розповіла Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *