ОСТАННІ НОВИНИ

Шемчук знає чому з Львівщини втікають підприємці

|

Голова Львівської обласної держадміністрації Віктор Шемчук дослідив питання щодо переєстрації підприємців із Львівської області в інший регіон. Про це інформує прес-служба ЛОДА

«Ми проаналізували, чому низка фірм перереєструвалися і, відповідно, податок із фізичних осіб, який наповнює місцеві скарбниці, тепер сплачується за межами області. Виявилося, що причина в тім, що фірми таким чином рятуються від засилля податкових і правоохоронних органів», – зазначив В.Шемчук.

Очільник Львівщини також повідомив, що були у платників податків серйозні проблеми з оформленням митних документів. Зараз ці факти підтверджуються, але з чіткою тенденцією до їх зменшення – щопонеділка усі скарги від підприємців  піддаються скрупульозному аналізу. Зокрема, Віктор Шемчук наголосив, що уже зараз на Львівській митниці утворено координаційну раду, яка виконує функцію органу оперативного втручання в ту чи іншу сумнівну ситуацію. В результаті багато справ, які раніше були приречені на судову тяганину, тепер вирішуються на тому рівні, на якому і мають вирішуватися в цивілізованій державі.

 Віктор Шемчук запевнив, що повагу до платника податків у нашому суспільстві треба культивувати. Кожен чиновник повинен усвідомлювати, що його теперішнє і майбутнє залежить від платника податків.

«Кожне джерело надходжень, не тільки великі платники податків, яких зараз у області трішки більше десятка, на жорсткому контролі. Якщо раптом якесь джерело зникне, то хтось за це має відповісти. Особливо в тому випадку, якщо це джерело зникне не з об’єктивних, а суб’єктивних причин», – підсумував голова ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *