ОСТАННІ НОВИНИ

За приєднання до ЄС виступає 43% українців, до Митного Союзу – 40%

|

72% опитаних громадян підтримали б на референдумі закріплення у Конституції та законах норми про право громадян звільняти з посад чиновників, депутатів, суддів, керівників правоохоронних органів усіх рівнів, не підтримали б пропозицію лише 8%. Ще 10% – не визначилися з цього приводу, а 11% – не брали б участі у такому референдумі. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Rating Group Ukraine.

43% опитаних громадян підтримали б приєднання України до Європейського Союзу, не підтримали б – 26%. Ще 19% – не визначилися з цього приводу, а 11% – не брали б участі у такому референдумі.

40% опитаних громадян підтримали б приєднання України до Митного Союзу Білорусі, Казахстану та Росії, не підтримали б – 33%. Ще 16% – не визначилися з цього приводу, а 11% – не брали б участі у такому референдумі.

36% опитаних громадян підтримали б обрання Президента України лише в одному турі виборів, стільки ж (37%)  – виступили б проти. Ще 17% – не визначилися з цього приводу, а 10% – не брали б участі у такому референдумі.

33% опитаних громадян підтримали б запровадження виключно мажоритарної системи виборів народних депутатів, чверть виступили б проти. Водночас, майже 30% – не визначилися з цього приводу, а 14% – не брали б участі у такому референдумі.

Лише 16% опитаних громадян підтримали б запровадження двопалатного парламенту, третина проголосували  б проти. Водночас, третина не визначилися з цього приводу, а 16% – не брали б участі у такому референдумі.

Протягом 14-28 травня 2013 року опитано 1200 респондентів, віком старше 18 років. Статистична похибка для національної вибірки не перевищує 2,8%. Фінансування здійснено TheNationalEndowmentforDemocracy (NED), дослідження проведено  BalticSurveys/TheGallupOrganization від імені TheInternationalRepublicanInstitute (IRI), польові дослідження проводилися Rating Group Ukraine.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *