Українці в 2012 р. спожили в два рази більше м`яса, ніж ковбасних виробів. Про це свідчать дані “Українського клубу аграрного бізнесу” (УКАБ).
“У 1991 р. споживання м`яса на душу населення в Україні становило 74 кг, 28% з яких становило безпосередньо м`ясо, а 72% ковбасні вироби. Разом зі зниженням платоспроможності населення скорочувалося і споживання м`ясних виробів. У 2001 р. споживання склало 33,6 кг, а структура ковбасних виробів та м`яса розподілилися вже 50% на 50%. Торік споживання м`яса склало 54,4 кг на душу населення, 30% з яких було використано у вигляді ковбасних виробів, а 70% безпосередньо як м`ясо. За прогнозами FAO, до 2020 р. в структурі споживання м`яса українцями 80% складе споживання саме м`яса натурального”, – йдеться в повідомленні.
Фото: Михайло Дашкович