ОСТАННІ НОВИНИ

«Беркут» зніс щойно встановлену статую Перуна у Києві

|

Українські язичники по-своєму відсвяткували 1025-ліття хрещення Русі.  Як передає кореспондент «Коментарів», більш як 200 людей супроводжували статую, яка була доставлена ​​і встановлена ​​на Старокиївській горі біля Музею історії в Києві. Урочистий хід розпочався ще о 10 ранку на Видубичах, звідки за легендою, був скинутий у Дніпро ідол Перуна при хрещенні Русі.

Спочатку ідол Перуна не дозволяли встановити співробітники міліції, вимагаючи організаторів акції надати дозвіл Управління благоустрою міста на його встановлення. Однак, незважаючи на претензії правоохоронців, Перун був встановлений.

Кумир Перуна являє собою образ діда воїнів, одягнений в шолом, з Соколом і Симарглом, який його оберігає. Внизу зображені 9 козаків-характерників, які символізують «Перунову рать». Створив образ львівський скульптор Антон Лубій.

Однак вночі Перун на Старокиївській горі в Києві був знесений, пише LB.ua

“О 3 годині приїхали, за словами очевидців, представники служби благоустрою і “Беркут”, – йдеться в повідомленні. – За 20 хв знищили статую і поїхали. Супроводжувала їх машина типу міліцейського “бобика”. Присутні там зараз люди звинувачують в цьому попів з незаконно поставленого “Десятинного монастиря” (якого на цьому місці зроду не було) або неіснуючої Десятинної церкви (знищеної монголами при взятті Києва в 1240 р.), так як при установці Перуна проявилася їх активна протидія” – кажуть місцеві мешканці

Зазначимо, кумир одного з головних богів українського Пантеону – Перуна – вперше з’явився біля Національного музею історії України на Києвій горі на День Незалежності у 2009 році. Однак 1 листопада 2012 року його спиляли і вивезли.

Фото – Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *