ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати перед канікулами вирішуватимуть проблеми сміттєзвалища та казначейства

|

18 липня відкривається нова 12-та сесія Львівської міської ради. Це останнє пленарне засідання перед літньою відпусткою, тож депутатам потрібно вирішити багато важливих питань, повідомляє Інформаційний портал депутатів.

В першу чергу, буде заслухане питання, яке потребує негайного вирішення – про ситуацію на Львівському міському сміттєзвалищі. Передбачається присутність на сесії представників сільської та районної ради. Доповідатиме заступник міського голови В.Шевчук (питання 2). 

Велике зацікавлення викликають питання інформаційного блоку. Адже депутати вирішили заслухати звіт керівника Головного управління державної казначейської служби України у Львівській області.

Як відомо, міські обранці та мер Львова Андрій Садовий неодноразово робили заяви з приводу критичної ситуації з платежами. Отож, депутатський корпус та громада Львова матиме нагоду з перших уст почути інформацію від керівника казначейства (питання 3).

Важливими є бюджетні питання. Це зміни у загальному фонді, в бюджеті розвитку, у міжбюджетних трансферах (питання 4-6). Вкотре в порядок денний включено звіт міського голови про роботу виконавчих органів за 2012 рік (питання 11).  

Раніше було створено дві тимчасові депутатські комісії, які певний період уже попрацювали і прозвітують на засіданні про свою роботу. Це тимчасова контрольна комісія для перевірки діяльності ЛК АТП№1 (голова В. Веремчук) та тимчасова комісія для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у м. Львові(голова А.Яворський). 

Як завжди, у порядку денному сесії є господарські питання у житлово-комунальній та земельній сферах. Окрім цього, знову на розгляд вноситься проект ухвали про дострокове припинення повноважень депутат ЛМР Богдана Панкевича. 

«Це питання неодноразово включалось до порядку денного. Суть проблеми в тому, що пан Панкевич є почесним консулом королівства Нідерландів у Львові і не може поєднувати цю роботу із депутатськими повноваженнями. Тому він подав заяву про складення депутатських повноважень. Депутати підготували звернення до Міністерства закордонних справ, щоб отримати офіційну позицію з цього приводу. Врешті-решт, ця відповідь надійшла і в ній підтверджується, що Богдан Панкевич згідно з чинним законодавством не може поєднувати ці обов’язки», – пояснив Любомир Зубач,  начальник управління «Секретаріат ради».

 Минулого разу Львівська міська рада ухвалила рішення щодо заборони двоставкового тарифу на теплову енергію. Міський голова заветував цю ухвалу, тому вона розглядатиметься повторно (питання 10).  

Загалом, у порядку денному пленарного засідання 143 питання та пункт – «Різне».
Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *