ОСТАННІ НОВИНИ

Чорнобильці голодують під вікнами Азарова вже 16 день

|

Безстрокове голодування інвалідів-чорнобильців біля будівлі Кабінету Міністрів України триває 16-ту добу. Про це повідомили в Спілці інвалідів Чорнобиля Святошинського району Києва.

«Пікетування Кабміну групою чорнобильців з 20 травня показало наплювацьке ставлення влади на проблеми інвалідів та ліквідаторів-чорнобильців, незважаючи на виділені 160 мільйонів гривень на вирішення проблем чорнобильців. Очевидно у влади інші плани на ці кошти – далекі від потреб інвалідів та ліквідаторів», – зазначили в Спілці.

Як заявив лідер Спілки Сергій Красильников, «інваліди змушені піти на крайні заходи»: з 1 липня четверо інвалідів оголосили голодування під стінами Кабміну, щоб у такий відчайдушний спосіб змусити владу України виконати їхні законні вимоги.

«Опухлі ноги, виснажені від поневірянь обличчя, страждання моральні та фізичні – що ще треба владі України щоб виконати закон?», – зазначають у Спілці інвалідів-чорнобильців.

Раніше члени Спілки заявили про початок безстрокової акції протесту з 20 травня, яка проходить «з 10:00 до 12:00 щодня крім вихідних» на захист «наших законних і конституційних прав».

«Але нам повідомили, що владою дана вказівка ​​на наші звернення не реагувати. У зв’язку з тим, що нами вичерпані всі можливі правові засоби захисту себе і своїх дітей на отримання від держави своїх законних прав, на отримання мінімальних пенсій, за втрату здоров’я, отриманих через суд, ми змушені з 1 липня вдатися до рішучих дій – і оголосити безстрокове голодування та відмовитися від тих мізерних подачок, які виплачують нам під виглядом пенсій, які врегульовані постановою КМУ № 1210 від 23.11.2011р. Голодування триватиме під стінами Кабінету Міністрів, поки не виконають наші законні вимоги, або поки ми не помремо», – заявили активісти.

Зазначимо, за даними Мінсоцполітики, сума заборгованості уряду за судовими рішеннями за позовами чорнобильців становить 1,56 млрд гривень.

Разом із тим держбюджетом на 2013 рік на виконання всіх рішень суду, які гарантовані державою (це близько 15 млрд гривень), закладено менш як 154 млн гривень.

Коментарі

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *