ОСТАННІ НОВИНИ

Декларування доходів полегшить доступ до іпотечних кредитів - експерт

|

Декларування офіційних доходів забезпечить більш вільний доступ громадян до кредитів на придбання нерухомості та авто в банках України. Таку думку висловив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський.

«Введення загальнообов`язкового декларування доходів стане основним компенсаторним механізмом, який дозволить знизити навантаження на фонд оплати праці і збалансувати державні фінанси в результаті легалізації тіньових зарплат», – зазначив він.

На думку Браїловського, сьогодні на фонд оплати праці припадає велике навантаження, а це, у свою чергу, не дає можливості бізнесу розвиватися. У зв`язку з цим, за його словами, Україні, за прикладом Європи, важливо перейти на легальну оплату праці своїх громадян.

«Нормою для України слід вважати нормальну світову практику, коли кожен громадянин сам, діючи свідомо, сплачує державі податки з чесно зароблених грошей. Саме цей принцип діє у всіх розвинених країнах світу. Буде він працювати і в Україні», – додав фінансист.

Декларування офіційних доходів, за його словами, згодом забезпечить більш вільний доступ громадян до кредитів на придбання нерухомість і авто у банках.

Крім того, підкреслив Браїлівський, що детінізація, яка стане наслідком декларування доходів, дозволить забезпечити належні платежі до держбюджету.

Також він переконаний, що найближчим часом владі потрібно сконцентрувати свою увагу на роз`яснювальній роботі з великим бізнесом, держслужбовцями, а потім з громадянами щодо новації. «Логічно було б ввести м`який перехід на загальне декларування доходів громадянами, щоб вони звикли до новації і поступово привчалися до податкової культури та дисципліни», – резюмував експерт.

Нагадаємо, в найближчі три місяці Міністерство доходів і зборів винесе на обговорення законопроект про обов`язкове загальному декларуванні доходів громадян. Глава відомства Олександр Клименко, оголошуючи про такі наміри, підкреслив, що прийняття такого закону дозволить уряду знизити ставку єдиного соціального внеску.

РБК-Україна 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *