ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ зупинило видачу біометричних прав

|

В Україні зупинили процес видачі нових водійських прав з чіпами, що містять біометричну інформацію. Про це повідомив начальник ДАІ України Володимир Астапкович, пише «Сегодня».

«Видача таких посвідчень призупинена», – зокрема сказав він. При цьому в Департаменті ДАІ пояснили, що після численних звернень громадян, в тому числі і в Кабмін, видача чіпованих посвідчень призупинена спецпостановою уряду на невизначений термін.

Головною і єдиною претензією водіїв, що скаржилися, стала дорожнеча нових «корочок»: за них потрібно було викласти не 198 грн, як за звичайні, а майже 250. «Видача була припинена в червні після звернень громадян. Ми пішли назустріч. Тобто поновилися постанови, які раніше були скасовані, і документи з чіпами сьогодні не застосовуються. Ми повернулися до старих зразків», – прояснив ситуацію головний інспектор Департаменту ДАІ МВС України В´ячеслав Шмельов.

У автоінспекції не виключають, що уряд поверне права з чіпами, але коли – не знають. Коштувати вони, ймовірно, будуть ненабагато дорожче від звичайних, а можливо, як припускають даішники, і нарівні з звичними.

«Є інформація, що ціна нових бланків збільшуватися не буде, а середньостатистичному водієві все одно, будуть його права з чіпом або без. Є й інша сторона: права з чіпом – це прогресивний підхід, вони зручніші для інспектора, який зможе зчитати інформацію з прав картрідером і побачити відразу всі дані про водія», – пояснив Шмельов.

Водночас водій і адвокат Олексій Святогор подію прокоментував радикально: «Водії придушили революцію в ДАІ».

Як повідомляли «Коментарі», з 27 травня українським водіям почали видавати права нового зразка з чіпом, на який заноситься його домашня адреса, податковий номер і біометричні дані. Крім того, в ДАІ вирішили замінити всі старі права радянського зразка на нові. 

Коментарі

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *