ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники мали інформацію про львівських "мауглі", але 5 років нічого не робили

|

У Львові п`ять років поспіль посадовці у сфері освіти, медики та працівники міліції мали інформацію про родину, де ростуть діти-мауглі, проте нічого не зробили. Кореспонденти ТСН з`ясували, що працівники ЖЕКу розповідали чиновникам про життя братів Любомира і Юрка, проте ніхто не захистив їх. Як наслідок, у Львові вже тиждень шукають винних, — йдеться в сюжеті ТСН.
За тиждень після операції правоохоронці оприлюднили відео, де дітей-мауглі забирають із дому. На ньому видно, що у хаті є страшенний безлад та бруд. Мама хлопців не намагалася завадити соцпрацівникам відбирати дітей, однак, чому вони це роблять, так і не зрозуміла. Мовляв, діти у неї були не голодні. Молодшого шестирічного Юрчика з хати до “швидкої” винесли на руках. На відео видно, що ніжки у хлопчика дуже худі й покручені, тож, не дивно, що маля не ходило. Старшого 14-річного Любомира соцпрацівники виносили в ковдрі. 

Додамо, що львівські діти-мауглі не вміють розмовляти, ходити та самостійно їсти.  Дільничний лікар, який мав би сповістити відповідні служби про проблеми в сім`ї, зізнається, що востаннє бачив меншого Юрчика 5 років тому. Відтоді мама його в дім не пускала, тож, які там умови і гадки не мав. У міліції твердять, що теж не знали про занедбаних дітей, які живуть у нелюдських умовах. Нарікають на сусідів, які мали би подати сигнал. У міській раді освітяни заявляють, що ще у 2008 році знали про хлопчика, який не ходить до школи. Такі інформацію вони довідалися від ЖЕКу, відтоді, мовляв, написали кілька звернень і хоч відповіді не дочекалися, освітяни вважають, що свою функцію виконали. Яке з відомств “прогледіло” дітей має з`ясувати службове розслідування, його проводить комісія в міськраді. Батьки за знущання над синами можуть сісти на 5 років до в`язниці.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *