ОСТАННІ НОВИНИ

За знущання над власними дітьми родичів позбавлять батьківських прав

|

За інформацією служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації, Білоногу Наталію Леонідівну і Кучумова Любомира Вікторовича буде позбавлено батьківських прав у зв’язку із асоціалізацією своїх дітей. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Нагадаємо, 3 липня у Львові працівники відділів у справах дітей спільно з міліцією, медичними працівниками та відділом соціальної роботи ЛМЦСССДМ виявили факт зловживання батьками своїх обов’язків. Маючи двох неповнолітніх дітей (6 і 14 років), батьки допустили до їх глибокого відставання у фізичному та психомоторному розвитку.

Комісія, до складу якої ввійшли начальник Відділу у справах дітей Львівської міської ради, начальник Сектору кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області, начальник Сектору кримінальної міліції у справах дітей Личаківського райвідділу міліції, дільничний інспектор Личаківського райвідділу міліції, сімейний лікар, завідувач амбулаторії сімейної медицини та провідний фахівець відділу соціальної роботи Личаківської районної адміністрації, провела перевірку умов проживання дітей та констатувала факт загрози життю та здоров’ю дітей, які були госпіталізовані в дитячу клінічну лікарню м. Львова.

Як повідомляє начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис, комісією рекомендовано голові Личаківської районної адміністрації, як органу опіки та піклування, прийняти рішення про негайне відібрання дітей Білоноги Любомира Любомировича, 02.12.1998 р.н. та Білоноги Юрія Любомировича, 30.04.2007 р.н. від батьків Кучумова Любомира Вікторовича, 1970 р.н. та Білоноги Наталії Леонідівни, 1979 р.н.

«Того ж дня головою органу опіки та піклування Личаківського району прийнято розпорядження про негайне відібрання дітей від батьків з подальшим позбавленням їх батьківських прав, а також повідомлено прокуратуру району», – розповів В.Лис.

Зазначимо, що дітей поставлено на облік у відділ у справах дітей Личаківського району м.Львова. На разі готується позовна в суд про позбавлення батьків батьківських прав.

Окрім того, здійснено візит в сім’ю з метою пропозиції соціального супроводу, однак погодження й досі не отримано. Володимир Лис  наголосив на необхідності термінового візиту батьків у відділ та комісію з питань захисту прав дітей, оскільки подружжя просить дозволу на відвідування дітей у лікарні.

Щодо можливості візиту санстанції та проведення обробки квартири дезінфікуючими засобами батьки дітей не заперечували.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *