ОСТАННІ НОВИНИ

Державні програми з «доступного житла» є нежиттєві – Павлів

|

Впроваджувати у Львові програму «доступне житло» є нереально. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів.

«Необхідно зважати на економічну специфіку міста. Львів є економічною провінцією. І для Львова робити таку програму нереально. Які основні проблеми з «доступним житлом» – це проблеми кредитів. Кредит надається сім’ї, де сукупний офіційний дохід складає понад 10 тисяч гривень. Чи багато є серед молодих людей з таким доходом? Однозначно, ні. Беручи це до уваги, ми вважаємо цю програму неперспективною», – зазначив А.Павлів.

Він додав, що особливістю купівлі квартир у Львові є те, що найбільший попит є на однокімнатні квартири. І переважно їх купують за готівку. «Йдеться про купівлю за гроші, в основному, які приходять з-за кордону. Ці 7 мільярдів доларів, які прийшли по «Вестерн Юніон» – більшість прийшло на Західну Україну», – додав чиновник.

Водночас він запевнив, що місто готує інші, більш необхідні для львів’ян проекти.

«Зараз готуємо програму виділення земельних ділянок на одноповерхову забудову для сімей, в яких є п’ять і більше дітей. І це буде суттєвою допомогою для львів’ян. Це важливіше, аніж примарні ці програми. Як на мене вони є нежиттєві», – резюмував він.

Нагадаємо, голова правління ВАТ «Галбуд» Олекса Луців заявив, що міський голова Львова Андрій Садовий не бажає впроваджувати у місті державну програму «Доступне житло», аби не створювати собі зайвих проблем. Також у місті взагалі не ведеться будівництва соціального житла.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *