ОСТАННІ НОВИНИ

WebMoney просить клієнтів не нервувати

|

Компанія WebMoney просить користувачів не панікувати й обіцяє всі питання вирішити найближчим часом

Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії в соціальній мережі Facebook.

«Ми розуміємо всю складність ситуації, заручниками якої ми стали. Ми говорили і повторюємо, що наші користувачі для нас – найголовніше. Ми працюємо для вас і робимо все можливе та неможливе для того, щоб всі ваші питання були вирішені найближчим часом, щоб в жодному разі не постраждали ваші інтереси. Дуже просимо не панікувати, адже ми з вами в одному човні і запевняємо, що цей човен міцний і зроблений на совість», – йдеться в повідомленні.

13 червня протягом дня користувачі системи на офіційній сторінці у Facebook скаржилися, що не можуть здійснити виведення коштів на платіжні картки, здійснювати різні платежі, а також ділилися способами виведення коштів на картки і просили компанію озвучити долю їхніх платежів.

На думку опитаних «Коментарями» експертів, агресивні дії податкової служби пов’язані з поставленим перед ними завданням у будь-який спосіб наповнювати дохідну частину бюджету.

«Йде пошук коштів, щоб наповнити дохідну частину бюджету. Якщо зазвичай в перші місяці року в держбюджеті профіцит, то цього року стабільно спостерігається дефіцит. Звісно, йде енергійний пошук додаткових джерел доходу», – повідомив «Коментарям» експерт міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

На його думку, подібний «тиск» з боку фіскалів можуть відчувати й інші українські компанії. «Вони намагаються змусити багато компаній, не тільки WebMoney, а більшість компаній платити більше податків. Це загальне посилення, яке викликане недостатнім надходженням. А недостатні надходження пов’язані з тим, що в економіці на сьогодні вже 3-й квартал рецесія», – резюмує Олександр Жолудь.

Як повідомляли «Коментарі», 11 червня податкова служба обшукала київський офіс WebMoney. У результаті обшуку співробітниками податкової служби були вилучені тестові сервери компанії, на яких проводилося дослідження нових IT-розробок компанії.

12 червня Міністерство доходів і зборів України домоглося блокування на пов’язаних з компанією електронних платежів WebMoney рахунках 60 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *