ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція перетворилася на головного наркодилера - Москаль

|

Таку думку висловив нардеп від «Батьківщини» Геннадій Москаль у своєму блозі, коментуючи затримання ряду співробітників міліції, причетних до наркозлочинів.

«Нижче наводжу деякі факти, зафіксовані з початку травня по 10 червня поточного року в оперативних зведеннях МВС», – зазначив Москаль.
Так, у травні прокуратура Харкова відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) відносно оперуповноважених відділу БНОН Харківського міськуправління внутрішніх справ, капітанів міліції (2 особи) та старших лейтенантів міліції (2 особи).
«Вони звинувачуються в тому, що 30 квітня в приміщенні згаданого міськуправління, застосовуючи заходи психологічного впливу, змусили жителя села Затишшя Харківського району без постійного місця роботи зізнатися в незаконному зберіганні наркотичних засобів. Крім цього, з метою заволодіння його автомобілем «Ніссан», змусили даного громадянина підписати розписку про отримання ним грошей в сумі 6,5 тис. доларів від жителя міста Харкова та передачу останньому згаданого автомобіля. Працівників міліції затримано», – зазначає Москаль.
Крім того, прокуратура Херсонської області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.307 та ч.3 ст.364 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та зловживання владою або службовим становищем) відносно дільничного інспектора Суворовського райвідділу міськуправління МВС, лейтенанта міліції.
«Він звинувачується в тому, що на території міста Херсона займався збутом наркотичних засобів. Працівник міліції затриманий», – пише Москаль.
У червні прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) стосовно молодших помічників начальника військового наряду 2 – го і 3-го взводів 8-ї роти II батальйону військової частини № 2260 щодо забезпечення охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав Північного територіального командування ГУВВ МВС України, молодших сержантів (2 особи).
«Вони звинувачуються в тому, що займалися збутом наркотичних засобів. У військовослужбовців вилучено 50 г амфетаміну. Обидва затримані», – зазначає нардеп.
У Луганській області управління СБУ відкрило кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК щодо дільничного інспектора міліції Жовтневого райвідділу Луганського міськуправління МВС, капітана міліції.
«Він звинувачується в тому, що на території Луганська займався збутом наркотичних засобів. У капітана міліції вилучено 6 г марихуани, він затриманий», – зазначає політик.
«Зазначені факти зовсім не свідчать про належний рівень боротьби з наркозлочинами. Навпаки, МВС всілякими шляхами намагається обілити себе, звільняючи заднім числом і за власним бажанням міліціонерів, які при погонах торгували наркотиками. Кримінальні провадження відкриваються тільки проти того, хто не входив у схему, або не ділився доходами. Правоохоронці ж, що входять у корупційні схеми, майже не затримуються, не документуються і в жодному разі не притягуються до кримінальної відповідальності», – заявляє Москаль.
«Одна з найбільших проблем, яка сьогодні існує в системі МВС, – той факт, що в навчальних закладах та багатьох підрозділах МВС чимало осіб, які самі вживають наркотики. Коли таких виявляють, то тихенько відраховують з навчання або роботи «за власним бажанням». Надалі саме з цих звільнених, які вступають у змову з діючими міліціонерами, і створюються злочинні угруповання, що займаються обігом наркотичних речовин під «дахом» МВС», – підсумував нардеп.

Коментарі

Фото: сайт Геннадія Москаля 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *