ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч у дитсадочки підуть ще 500 львівських дітлахів

|

Цього року у садочках Львова планують відкрити 15 додаткових груп. Відтак, ще 500 дітей зможуть займатись в дошкільних закладах. Про це сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради 

«До кінця цього року до 500 дітей у Львові додатково підуть в садочки. І так на наступний рік. Ми повинні повністю питання дитячих місць закривати. Ми маємо вивільнені приміщення. Цього року будемо додатково робити документацію, щоб включати в бюджет наступного року», – зазначив міський голова Львова.

Загалом у місті до кінця року планується відкриття 15 додаткових груп в садочках. «Наприклад, на Чукаріна буде відкрито три групи. Зараз тривають ремонти там, де були вивільнені приміщення від орендарів. Є великі об`єкти –  на вул. Зубрівській, на вул. Рильського. У 70-ій школі триває добудова, де буде відкрито додаткові групи. Також незабаром буде відкрито дві додаткові групи на вул Ярославенка», – розповіла Галина Слічна, керівник управління освіти ЛМР.

Також А.Садовий наголосив на тому, що у місті є школи, у вільних приміщеннях яких можна відкривати групи денного перебування для дошкільнят. «Є в нас відповідні школи, де такі проекти можна реалізовувати. Єдина проблема – це достатня кількість коштів. В нас цього року в ремонті знаходиться 58 об’єктів освіти. Це 20 млн грн, а потреби набагато більші. Але навіть по тих коштах, які передбачені, є проблеми – через фінансування з казначейства. Робота дуже ускладнюється. Єдина надія на сильних підрядників, які мають запас міцності, розпочинають роботи, а потім отримують кошти», – сказав він.

Продовжать роботи по кімнатах гігієни. Санвузли буде замінено у 27 школах на 1,4 млн грн.

Заплановане відкриття додаткових груп у діючих садочках у 2013 році:

Завершення реконструкції з добудовою корпусу початкової школи №70 під ДНЗ (вул.Дорога Кривчицька,3) – 2 групи;

ДНЗ №52 (вул. Пасічна,94) – 1 група;

ДНЗ №78 (вул. Чукаріна,9) – 3 групи;

ДНЗ №170 (вул. Ярославенка,24) – 2 групи;

НВК №94 (вул. Брюховицька, 99) – 1 група;

СЗШ №23 (вул. Варшавська,126) – 2 групи;

ДНЗ №104 (вул. Липинського,14) – 1 група;

ДНЗ №14 (вул. Новознесенська,42) – 2 групи;

ДНЗ №9 (вул. Рильського,9) –2 групи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *