ОСТАННІ НОВИНИ

За фіктивну довідку у суді молодику світить позбавлення волі за двома статтями

|

25-річний житель Львова намагався обдурити працівників міліції і суду. Чоловік підробив довідку про відбуте покарання у вигляді громадських робіт. Однак афера на вдалась. Тепер замість того, щоби відбувати покарання за ново вчинений злочин, зловмисникові «світить» додаткова стаття КК – за підробку і використання підроблених документів. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Все почалося ще у 2012 році. За вчинену тоді крадіжку, в одному зі судів міста Львова молодику присудили громадські роботи терміном на 120 годин. Однак, замість того, аби виконати це рішення, львів’янин не відбув призначеного покарання. Мало того нещодавно зловмисник, будучи у стані сп’яніння, поцупив автомобіль «ЗАЗ», аби «прокататися».

Однак його впіймали. Згодом молодику довелося давати пояснення суддям, які розглядали кримінальне провадження за фактом автовикрадення. І, коли ті довідалися, що ще недавно молодика притягували до відповідальності за крадіжку, присудивши йому громадські роботи, то затребували довідку про виконання цього вироку суду.

Знаючи, що за невиконання рішення суду його чекає нове покарання, зловмисник вирішив схитрувати. Прийшовши до працівників Кримінально-виконавчої інспекції та попросивши довідку про призначене покарання, чоловік, звісно ж, отримав її. Однак, на документі було вказано, що покарання у вигляді громадських робіт він не відбув. Відтак, «хитрун» пішов додому, де за допомогою копіювальної техніки, ножиць та клею підробив новий документ, який свідчив, що призначене за вчинену крадіжку покарання таки відбуте.      

Однак в суді з’ясувалося, що фігурант кримінального провадження надав в органи правосуддя підроблений документ. За це міліціонери відкрили ще одне кримінальне провадження – за ознаками частин 1 та 4 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *