ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція не має права встановлювати дрес-код для учасників акцій протестів - Москаль

|

Правоохоронні органи не мають права встановлювати форму одягу для учасників акцій протесту. Про це у коментарі Тиждень.ua заявив депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль.

«Не можна встановлювати дрес-код на законодавчому рівні. Не можна заборонити джинси, кросівки, спортивні куртки, шапочки. Хто заборонить людині вдягти шарф на рот чи ніс? Це абсурд!», – зазначив Москаль.

«Дрес-код для військових і правоохоронних формувань має бути без масок. Якщо людину вдарили – щоб вона могла його упізнати», – додав він.

За словами депутата, відповідного законопроекту про заборону протестувальникам приховувати обличчя під масками, шарфами або капюшонами ще не подали до Верховної Ради, відтак наразі важко говорити про його майбутнє.

«Ми не бачили цього закону. Його немає у Верховній Раді. Це все роздуми вголос Ратушняка. Суб’єктом законодавчої ініціативи є Кабмін. І доки він не затвердив законопроект, я вважаю недоречним коментування даного законопроекту посадовими особами рівня п’ятирозрядного заступника міністра внутрішніх справ», – заявив Москаль.

«Ще не є факт, що уряд цей законопроект затвердить. Де гарантія, що Кабмін не поверне цей закон на доопрацювання? Ми бачили лише два месиджі – ніяких масок і ніякої холодної і вогнепальної зброї», – додав він.

Як раніше повідомлялося, у Міністерстві внутрішніх справ підготували доповнення до законопроекту про мирні зібрання. Однією з ініціатив міністерства є заборона протестувальникам приховувати обличчя під масками, шарфами або капюшонами.

Голова комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, народний депутат від УДАРу Валерій Пацкан заявив, що проект закону про мирні зібрання скоріш за всерозглядатиметься в першому читанні на наступній сесії Верховної Ради у вересні.

 Джерело фото: news.nikcity  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *