ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні офісні працівники володіють англійською, німецькою і навіть хінді та санскритом

|

Знання іноземної мови давно стало хорошим бонусом при пошуку роботи, а подеколи — і її прямою передумовою. У великих системних компаніях хороший рівень англійської чи німецької часто є одним з ключових фільтрів при доборі кандидатів. Знання іноземної на сьогодні вимагають не лише міжнародні корпорації, але і багато українських компаній. Це не дивно, адже володіння англійською забезпечує доступ фактично до будь-якої актуальної професійної інформації та дозволяє вільно спілкуватися з іноземними колегами та партнерами. Найпопулярнішою, за даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, серед іноземних є англійська: до тієї чи іншої міри нею володіє 82% пошукачів

Уже багато років цю мову вивчають у школах із першого класу, а кількість мовних курсів може задовольнити будь-який гаманець і смак. Проте далеко не всі пошукачі здатні похвалитись хорошим знанням англійської: вільно володіє найпопулярнішою іноземною мовою тільки п’ята частина офісних працівників, а ще 15% стверджують, що можуть вільно проходити співбесіду англійською. Роботодавців зазвичай не цікавить базовий рівень, тому лише третина пошукачів (35%) може претендувати на роботу, де необхідне знання англійської мови. Загалом 56% резюме на сайті hh.ua опубліковані тими, хто або не володіє англійською, або має лише її базові знання.

Найкраще знання іноземних мов демонструють ТОП-менеджери, маркетологи, ІТ-спеціалісти та студенти. Бухгалтери, менеджери з продажів, фінансисти, представники робочих спеціальностей частіше володіють англійською на середньому і базовому рівнях.

Окрім майже банальної англійської, українські офісні працівники можуть похвалитися чималими лінгвістичними знаннями. В ТОПі найпопулярніших іноземних мов переважно європейські: німецька, французька, польська, іспанська, італійська. Турецька і китайська мови займають 7 і 8 сходинку за популярністю серед пошукачів.

Є серед українських офісних працівників і ті, що знають доволі оригінальні й не надто популярні світові мови: хінді, фарсі, есперанто, африкаанс. Наприклад, про володіння хінді заявили близько 200 кандидатів. Серед них є менеджери проектів, проектувальники, менеджери з персоналу та навіть фінансові директори слов’янського походження. Можна натрапити і на резюме адмінперсоналу із базовим знанням ісландської мови чи бухгалтера, який володіє есперанто. Один оригінальний IT-розробник у своєму резюме навіть обіцяє роботодавцю читати професійну літературу на санскриті. Інший вельми просунутий кандидат на посаду охоронця твердить, що вільно володіє латиною. Словом, роботодавцям є з чого вибрати.

Дані взяті з бази резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна у червні 2013 року.
Джерело фото: http://ipress.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *